UPDATE Ședința pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură a fost amânată. Cele două birouri permanente din parlament n-au avut cvorum

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 11:18 8617 citiri
Florin Cîțu, premierul României FOTO Facebook/ Florin Citu

Birourile permanente ale celor două camere din Parlamentul României se întrunesc sâmbătă, 4 septembrie, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură.

UPDATE 11.16 Ședința celor două camere ale Parlamentului a fost amânată pentru luni, 4 septembrie, din lipsă de cvorum.

BP au fost convocate vineri, la ora 23.00, în şedinţă online, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia. Şedinţa a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11:00, nefiind întrunit cvorumul, conform Hotnews.ro.

Nu s-au prezentat o parte dintre membrii PNL, UDMR și PSD.

”Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid”, scrie pe Facebook deputatul USR Plus Cristina Prună.

”Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare.”, a adăugat Prună.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. "În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie", a afirmat el. "Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!", este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor, potrivit News.

Susţinătorii lui Florin Cîţu au exprimat o serie de nemulțumiri în şedinţa de vineri a Biroului Permanent Naţional (BPN) al PNL.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că sunt numiţi ”progresişti travestiţi în liberali” de către propriii colegi şi au cerut ca membrii de partid care aduc ”atacuri de cea mai joasă speţ”ă să se situeze de drept în afara formaţiunii, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza JijeetDrol75
JijeetDrol75
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
nea"manole"-bnr!ai luat-o pe vasilica!ia-l si pe citu! e baiat bun!