Modificari la Senat: demisii din PSD si ALDE, ProRomania se afiliaza la ALDE, care isi schimba numele. Serban Nicolae nu mai e lider de grup

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 18:55 10260 citiri
Foto: Ziare.com Arhiva

Mutari de trupe la inceput de sesiune parlamentara: doi senatori PSD au demisionat, la fel un senator ALDE, senatorii ProRomania s-au afiliat la grupul ALDE, iar Tariceanu a decis sa schimbe numele grupului astfel format. IN plus, Serban Nicolae nu mai e liderul senatorilor PSD.

Senatorii Nicolae Marin si Vasile Ilea au anuntat luni, in plenul Senatului, ca au demisionat din PSD si s-au afiliat grupului ALDE.

De asemenea, senatorul Ilie Nita a precizat ca se alatura grupului PSD. El a demisionat din ALDE.

De asemenea, senatorii Pro Romania s-au afiliat grupului ALDE. Adrian Tutuianu, Vasile Ilea si Nicolae Marin au anuntat, luni in plen, ca vor activa ca independenti afiliati grupului ALDE.

Anterior anuntului, Adrian Tutuianu a declarat pentru MEDIAFAX ca initial convenise cu PMP, care nu mai are grup la Senat, sa formeze grupul "Unirea", insa PMP s-a razgandit.

"Pana la 12.00 convenisem ca facem grupiimpreuna, ca punem doi vicelideri, unul de la PMP, unul de la Pro Romania si un secretar PMP. Cu toate acestea, la 12.30 cei de la PMP s-au razgandit. Prin urmare, nu se mai poate infinta grupul "Unirea"", a explicat Adrian Tutuianu.

Ca urmare a afilierii senatorilor ProRomania la grupul ALDE, Calin POpescu Tariceanu a anuntat ca grupul nu se va mai numi ALDE.

"Ca urmare a anuntului facut de colegii senatori Tututianu, Vasile Ilea si Nicolae Marin, va aduc la cunostinta ca grupul are un numar de 14 senatori. Va trebui ca dupa alegerea presedintelui Senatului sa reconfiguram componenta Biroului permanent. Am decis sa reconfiguram grupul ca grup parlamentar mixt cu denumirea Democratia", a anuntat Calin Popescu Tariceanu, in plenul de luni al Senatului, potrivit Mediafax.

Calin Popescu Tariceanu a demisionat din functia de presedinte al Senatului, plenul de luni luand act de vacantarea functiei.

Noul presedinte al Senatului va fi ales miercurea viitoare, iar pana atunci conducerea institutiei va fi asigurata, interimar, de vicepresedintele Serban Valeca (PSD).

Schimbari de lideri la PSD si ALDE

In plus, tot luni, grupul parlamentar PSD din Senat si-a schimbat liderul. Astfel, liderul grupului PSD a fost ales Radu Preda, care l-a inlocuit pe Serban Nicolae.

Grupurile PNL, USR si UDMR si-au pastrat liderii din sesiunea trecuta: Florin Citu (PNL), Adrian Wiener (USR) si Tanczos Barna (UDMR) .

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News