Lider liberal, critici dure aduse partidului condus de Cîțu: „Avem o culpă istorică. Am luptat mai mult din tranșeele războiului politic, decât să-nfrângem pandemia”

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 19:54 5892 citiri
Mircea Hava, europarlamentar PNL FOTO Facebook/ Mircea Hava

Eurodeputatul liberal, Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de 24 de ani, a criticat joi, 14 octombrie, acțiunile recente ale PNL, susținând că partidul său a fost mai preocupat de luptele politice decât de criza sanitară. Comentariile acestuia au fost făcute pe marginea postării Oanei Gheorghiu, fondatoarea Dăruiește Viața, ce critică decizia autorităților de operaționalizare a spitalului modular de la Pipera.

„Să nu mai facem din greșeală, motiv de laudă!

În astfel de vremuri primejdioase e cazul să te gândești la ce ai făcut bine și la ce ai mai putea face să fie mai bine. Și, dacă ai făcut ceva bine, e decent să nu-ți treacă nici prin cap să-ntorci telefonu spre tine, să-ți faci un selfie și să-ncepi să plesnești din bici pe fb, să te-aplaude toți. Binele e pentru sinele tău și liniștea sufletului.

Mă abțin, încă, să discut politică. Dar nu mă pot abține când văd că unii dintre colegii mei sunt deciși să crească și mai mult prăpastia, plină de aberații și minciuni, dintre politicieni și români. Am citit un titlu pe pagina de socializare a unui coleg, mare iubitor de spovedanie publică și cu rost, și fără rost: "Asumare-n guvernare! "....va fi pus în funcțiune Spitalul Modular de la Pipera, cu 374 de paturi". La asta adaugă și 5000 de doze de anticorpi din Polonia!

Probabil că, înțepenit în lumea negocierilor politice, colegului meu i-a scăpat total realitatea, pe care tot mai mulți se încăpățânează s-o accepte: nu prea avem ce asuma, cel puțin nu de bine! Am postat situația descrisă de Oana Gheorghiu, o chestiune reală pentru care mulți n-ar mai trebui să poată dormi noaptea, să fie dați în urmărire generală morală și instituțională, dat fiind faptul că nici milioanele aprobate recent, în afară de alea cheltuite inițial, nu vor putea rezolva ceva. Nu-mi cereți, stimate coleg, să cred că peste chiorăitul stomacului arunci un pahar cu apă și ai rezolvat foamea! Voi pretinde explicații pentru tot ce se prezintă public că s-a rezolvat acolo!

Cât despre ajutoare poloneze, 5000 de doze de anticorpi, una pentru fiecare participant la congres, e grav c-ajungem să ne bucurăm ca și copiii comunismului pe lângă autocarele de unde se auzea "Gumi-gumi". Solidaritatea asta e activată, aproape ca după revoluție când veneau convoaiele cu ajutoare, de sentimentul europenilor cu temele la zi, care, după ce au atins normalitatea, constată că le-a mai rămas ceva și pentru ăia pe care-n vară-i durea la bască și dădeau dezlegare la huzur. Iertați-mă că nu mă pot bucura că-n țara mea ne punem speranța-n vecini, în timp ce statul e într-o gravă derivă de sistem și soluții.

Era de asumat ceva când incidența indica un prag la care s-a refuzat ideea că am mai putea ajunge la 6! Ca oameni politici avem, cu toții, o culpă istorică și un stigmat de care nu știu cine ne va putea scăpa, că am luptat mai mult din tranșeele războiului politic, decât să-nfrângem pandemia! În rest, decență, măcar, și refugiu în muncă. Să nu mai facem din greșeală, motiv de laudă!”, a scris pe Facebook Mircea Hava, în prezent doar eurodeputat, dar care a ocupat în anii trecuţi şi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News