Mircea Geoana, primit la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis. Summitul NATO din iunie, pe agenda discutiilor

Luni, 31 Mai 2021, ora 20:56 2787 citiri
FOTO presidency.ro

Presedintele Iohannis l-a primit, luni, 31 mai, pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, la Palatul Cotroceni, in cadrul vizitei pe care acesta o efectueaza in Romania.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, discutiile s-au concentrat pe temele de interes in pregatirea Summitului NATO din 14 iunie, cu accent pe evolutiile la nivel aliat privind procesul de reflectie NATO 2030 si noul Concept Strategic.

Seful statului a subliniat ca viitorul Summit NATO de la Bruxelles reprezinta "o etapa cruciala a procesului de adaptare a NATO la provocarile actuale de securitate, prin continuarea consolidarii posturii aliate de descurajare si aparare".

In acest context, presedintele Iohannis si-a exprimat sprijinul pentru propunerea secretarului general al NATO pentru un nou Concept Strategic, care sa asigure un raspuns adecvat si bine calibrat al Aliantei Nord-Atlantice la actualul mediu international de securitate. Noul Concept va trebui sa reflecte realitatile geostrategice actuale si sa asigure o viziune unitara asupra prioritatilor NATO, cu mentinerea atentiei aliate asupra celor trei sarcini fundamentale, in special apararea colectiva, mentioneaza sursa citata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com