Mircea Geoana, despre comisia de ancheta: Un act de igiena democratica. Mandatul 2009 - 2014 a fost imoral

Marti, 23 Mai 2017, ora 20:11
4989 citiri
Mircea Geoana, despre comisia de ancheta: Un act de igiena democratica. Mandatul 2009 - 2014 a fost imoral
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Mircea Geoana a declarat marti, in cadrul audierii din comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca demersul Parlamentului in acest caz reprezinta "un act de igiena democratica", in conditiile in care rezultatul scrutinului arata ca a fost o incercare de perpetuare "a unui sistem de forta, de santaj si de coruptie politica".

"Am raspuns cu promptitudine invitatiei si solicitarii dumneavoastra. Sunt constient de constrangerile si obligatiile care revin oricarui cetatean care este chemat in fata Parlamentului pentru a clarifica adevarul si intregul adevar care sta la dispozitia fiecaruia dintre noi, in speta in calitatea mea de protagonist - unul din protagonistii alegerilor din 2009.

Este regretabil ca au trebuit sa treaca atat de multi ani ca un astfel de demers sa fie facut (...) Au trebuit sa apara elemente circumstantiale recente pentru a declansa acest mecanism democratic. Consider ca aceasta comisie reprezinta mai mult decat un simplu gest politic sau de reparatie istorica. Dincolo de persoane sau de politica, cred ca este un act de igiena democratica si o investitie intr-un viitor mai bun pentru Romania si pentru romani", a afirmat Mircea Geoana.

El a mai spus ca rezultatul alegerilor prezidentiale din 2009 arata ca a fost "o incercare de perpetuare a unui sistem de forta, de putere, de santaj si de coruptie politica".

"In opinia mea, si este o opinie in care elemente subiective si obiective se conjuga, cred ca putem spune ca exista suspiciuni rezonabile pentru existenta unor elemente constituite a unui efort deliberat si conjugat coordonat de la cel mai inalt nivel al statului roman de influentare a alegerilor din 2009.

Este vorba de o incercare de perpetuare a unui sistem de forta, de putere, de santaj, si coruptie politica si economica, cu consecinte grave asupra starii generale a natiunii si a intereselor generale ale cetatenilor Romaniei", a subliniat candidatul la alegerile prezidentiale din 2009.

Geoana a tinut sa precizeze ca "actiunea din 2009 a avut un caracter inter-institutional si transpartinic, incolonand sub o comanda unica conducatori obedienti, nu institutii in ansamblul lor, veleitari din politica, carieristi sau persoane santajabile din zonele cheie ale sistemului politic si administrativ al tarii".

"Vorbim de persoane si nu de institutii (...) Mandatul 2009 - 2014 a fost imoral, antidemocratic si antinational", a completat Mircea Geoana.

Citeste ce a declarat si seful de campanie al lui Mircea Geoana in 2009, Viorel Hrebenciuc, audiat si el de comisie marti.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Mircea Geoana comisie ancheta, #Mircea Geoana audiat comisie alegeri 2009, #audieri Comisie ancheta 2009 , #comisie ancheta