Mircea Diaconu: M-ar deranja puternic numirea lui Kovesi. Trece si buba asta!

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:50
3459 citiri
Mircea Diaconu: M-ar deranja puternic numirea lui Kovesi. Trece si buba asta!

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a comentat eventualitatea numirii ca procuror-sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, spunand ca ar fi un lucru deranjant, insa asta nu ar insemna ruperea USL.

"Faza nu s-a miscat de ieri, de unde era. Cred cuvant cu cuvant ce a spus Crin Antonescu aseara (duminica-n.red), sunt absolut de aceeasi parere (...)M-ar deranja puternic sa fie numita doamna Kovesi", a spus Diaconu pentru Ziare.com.

Intrebat daca exista posibilitatea ruperii USL, pe care a evocat-o in treacat si Crin Antonescu, fostul ministru al Culturii a raspuns: "Cred ca nu, sper ca nu. Deocamdata, faza in care ne aflam e cea pe care a comentat-o Crin, a comentat o posibilitate, nu o realitate (...)au mai fost momente de aceeasi natura, chiar dupa castigarea alegerilor, daca va aduceti aminte, s-au rezolvat. Exista lucruri din astea si o sa treaca si buba asta".

Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi la DNA

Ponta: Procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Daca e, ii punem la Antena 3

Dupa ce Victor Ponta a admis ca sunt sanse ca Laura Codruta Kovesi sa ajunga procuror sef la DNA, Crin Antonescu a explicat, duminica seara, ce motive ar avea premierul pentru a face acest lucru, precizand foarte clar ca el nu este de acord cu varianta respectiva.

"Argumentul cel mai puternic este acela al presiunii internationale, care a gasit o scuza in numirea procurorilor", a declarat Antonescu, la Antena 3, adaugand ca un alt motiv ar fi linia unei negocieri cu presedintele Traian Basescu.

"Daca se merge pe linia unei negocieri cu presedintele, atunci exista niste argumente si pentru Ponta. Daca intram in zona negocierii, sunt gata sa spun ca e o negociere si ca are si el dreptate. Dar doar daca intram in negociere", a precizat seful PNL.

Cu toate acestea, el a sustinut clar ca se opune numirii lui Kovesi in functia de procuror sef al DNA si a explicat si de ce.

Ponta: Nu stiu daca Kovesi va fi procuror sef la DNA. Nu-mi dau demisia daca va fi numita

"Eu ma opun. (...)Este nepotrivit atata timp cat noi am spus vreme de cativa ani ca doamna Kovesi nu a condus in ordine Parchetul General, ca sunt grave suspiciuni. Daca tot ce am spus am crezut, atunci nu poate vreunul dintre noi sa o propuna pe Kovesi.

Nu am nimic personal. Am intalnit-o o singura data la o intalnire publica. Daca Ponta poate sa faca asemenea propunere, poate sa taca sau poate sa spuna ca s-a inselat ani de zile", a continuat presedintele PNL.

Antonescu a adaugat ca si in cazul in care aceasta numire va avea loc, asta nu inseamna ca USL se destrama, pentru ca Uniunea nu si-a incheiat inca misiunea.

"Ce sa facem? Sa rupem USL? E si asta o varianta, dar am serioase indoieli. Eu nu sunt un om care sa ma cert pe crampeie de putere, crampeie de buget. Eu ma bat cu oricine, daca e nevoie, pe lucruri mari, pe principii, pe directiile acestei tari. (...) Victor Ponta este in continuare cel mai bun partener al meu, un om in care cred, cu care ne-am inhamat la raspunderea enorma a milioane de oameni disperati", a mai spus Antonescu.

Informatii pe surse, pe care Victor Ponta nu le-a contrazis, spun ca premierul, din postura sa de ministru interimat al Justitiei, ii va propune ca sefi la Parchetul General si DNA pe Tiberiu Nitu, respectiv Laura Codruta Kovesi.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Diaconu numire Kovesi, #Diaconu procurori USL , #procurori sefi