Minoritatile nu vor vota motiunea de cenzura

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 20:541486 citiri
Minoritatile nu vor vota motiunea de cenzura
Foto: Arhiva

Deputatul reprezentand minoritatea bulgarilor din Banat, Niculae Mircovici, a declarat marti ca grupul minoritatilor nationale nu va vota motiunea de cenzura a USL.

"Din cate am inteles, nu s-a depus inca nicio motiune de cenzura. Dar daca se va depune, noi in principiu am stabilit ca grupul minoritatilor sa nu voteze motiuni de cenzura pentru a nu destabiliza tara", a declarat Mircovici, citat de Newsin.

USL a decis marti sa depuna motiune de cenzura la adresa activitatii Guvernului Ungureanu. Co-presedintele USL Victor Ponta a anuntat ca cele trei teme incluse in motiune sunt, in ordine, privatizarile anuntate de Guvern, alocarea de "plati ilegale" pentru comunitatile locale si infiintarea facultatii in limba maghiara de la UMF Tg Mures.

Motiunea de cenzura va fi depusa miercuri, urmand sa fie dezbatuta si votata de plenul reunit al celor doua camere parlamentare. Pentru a fi adoptata, motiunea trebuie sa fie votata de 231 de parlamentari, in conditiile in care, teoretic, Opozitia nu detine decat 216 senatori si deputati.

Liderii PDL si UDMR au decis sa fie prezenti in sala de plen la momentul dezbaterilor, dar sa nu voteze.

C.B.