Ministrul Afacerilor Externe, convorbire telefonica cu omologul polonez despre situatia din Belarus

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 16:33
1697 citiri
Ministrul Afacerilor Externe, convorbire telefonica cu omologul polonez despre situatia din Belarus
Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, vineri, o convorbire telefonica cu omologul polonez Zbigniew Rau, pe teme de interes comun de pe agenda bilaterala, cu accent pe situatia din Belarus, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis vineri.

Cei doi ministri au reiterat "in mod ferm sustinerea pentru democratizarea tarii si sprijinul pentru societatea civila din Belarus". In acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reluat apelul pentru incetarea presiunilor autoritatilor din Belarus asupra reprezentantilor opozitiei si asupra altor reprezentanti ai societatii civile sau ai mass-media.

De asemenea, cei doi ministri au discutat despre evolutiile din cadrul Initiativei celor Trei Mari, avand in vedere cooperarea aprofundata dintre Romania si Polonia pe acest palier.

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu si omologul polonez au exprimat interesul comun pentru implementarea proiectelor de interconectivitate, cu impact pozitiv asupra stimularii dezvoltarii regiunii, in special proiectele Rail2Sea (Modernizarea si dezvoltarea coridorului feroviar dintre portul Gdansk din Polonia si Portul Constanta) si proiectul rutier Via Carpathia. Astfel, cei doi ministri de externe au evidentiat sustinerea celor doua Guverne pentru aceste proiecte prioritare majore de interconectare si au punctat angajamentul comun de a conlucra pentru promovarea si implementarea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle, Ducesa de Sussex, lansează primul produs din noul său brand de lifestyle. Markle ar putea vinde dulceață de căpșuni, conform unor influenceri de pe platforma X, fostă Twitter....
Ghid util pentru alegerea ambalajelor potrivite afacerii tale
Ghid util pentru alegerea ambalajelor potrivite afacerii tale
Ambalajul nu este doar o necesitate practică pentru protejarea și transportul produselor; este și o extensie a mărcii tale, jucând un rol crucial în atragerea și reținerea clienților....
#ministru, #afaceri, #externe, #convorbire, #omolog, #situatie, #Belarus , #stiri politice