Ministerul Transporturilor isi face directie anticoruptie

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 12:36
3415 citiri
Ministerul Transporturilor isi face directie anticoruptie
Foto: Facebook/Ministerul Transporturilor Romania

Ministerul Transporturilor a realizat un proiect de hotarare de guvern, care prevede reorganizarea institutiei si crearea de 35 de noi posturi.

Principalele modificari sunt infiintarea unei directii anticoruptie (cu 8 posturi) si a unei structuri speciale pentru guvernanta corporativa a companiilor din subordine (cu 17 posturi).

De asemenea, Ministerul Transporturilor ar primi atributii suplimentare de reglementare.

Iata ce isi propune Directia Generale Anticoruptie in Transporturi, Administrativ si Juridic: "interventie in prevenirea si combaterea coruptiei, cresterea gradului de cunoastere si intelegere a standardelor de integritate de catre angajati si de catre beneficiarii serviciilor publice din domeniul transporturilor, consolidarea performantei in combaterea coruptiei prin mijloace administrative, cu accent pe stabilitatea legislativa si institutionala a ministerului", precizeaza nota de fundamentare a proiectului.

In plus, in cadrul Directiei Generale Management si Strategie, se face un birou privind protectia mediului in transporturi (6 posturi) si Biroul Regiunea Dunarii (4 posturi).

In urma reorganizarii, numarul maxim de angajati ai Ministerului Transporturilor va fi stabilit la 498, "exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului". Acum numarul maxim de posturi este de 463.

Proiectul de act normativ vizeaza si extinderea atributiilor Ministerului Transporturilor, in sensul acordarii de competente in domeniul controlului si aplicarii sanctiunilor pentru nerespectarea disciplinei in constructii.

"Potrivit noilor atributii, Ministerul Transporturilor va participa la activitatile de control si urmarire in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale in materie referitoare la executia constructiilor aferente infrastructurii de transport de interes national", precizeaza documentul mentionat.

Noua organigrama care va rezulta in urma reorganizarii va cuprinde 13 directii, coordonate de cei cinci secretari de stat, si 10 structuri subordonate direct ministrului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ministerul Transporturilor anticoruptie , #minister