Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mii de profesori intra luni in greva generala, fix intr-o zi in care se da o proba la Bac

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 09:19
8542 citiri
Mii de profesori intra luni in greva generala, fix intr-o zi in care se da o proba la Bac
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorii preuniversitari din Cluj, dar si din alte orase se pregatesc de greva generala in ziua de 12 iunie, cand este programata proba competentelor digitale.

Practic, 3.000 de profesori vor intra in greva daca solicitarile lor, cele mai multe de ordin financiar, nu vor fi luate in calcul de catre minister, a anuntat liderul Sindicatului Liber al Invatamantului Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru.

Astfel, greva ar urma sa aiba loc in 12 iunie, la ora 8:00, si ar urma sa duca la anularea probei de competente digitale din cadrul Bacalaureatului, a explicat Cojocaru.

"Din ceea ce stiu, este vorba despre aproximativ 3.000 de profesori in judet care vor intra in greva. Din comunicarile cu colegii, stiu ca greva va fi in toate judetele din tara unde avem reprezentanti. Sigur ca greva ar afecta si examenul de Bacalaureat, in conditiile in care in data de 12 este programata proba de competente digitale. Suntem deschisi la negocieri si raspundem si daca suntem solicitati la 12 noaptea sau la patru dimineata", a declarat Lucia Cojocaru.

Potrivit documentului semnat de presedintele si vicepresedintele SLIPC, profesorii sunt nemultumiti de pozitionarea salariatilor de invatamant in partea inferioara a grilei de salarizare, neacordarea majorarii de 20% anuntata in programul de guvernare, lipsa din bugetul pe 2017 a sumelor necesare pentru plata sentintelor judecatoresti, neadoptarea de catre Parlament a initiativei legislative care priveste posibilitatea pensionarii cadrelor didactice cu trei ani inainte de implinirea varstei, fara diminuarea cuantumului pensiei si "modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din invatamant".

Legea salarizarii unitare a bugetarilor a fost votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citeste si Legea salarizarii: Sindicalistii pregatesc proteste si se duc la biserica pentru ca Iohannis s-o retrimita la Parlament

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#greva profesori Bacalaureat, #greva profesori legea salarizarii , #legea salarizarii