Mihail Boldea, desi in inchisoare, ramane cu indemnizatia de parlamentar

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:50 2233 citiri
Foto: B1TV

Deputatul Mihail Boldea va ramane cu indemnizatia de parlamentar, dar nu va mai beneficia de suma forfetara, masina, sau orice suma care ar presupune prezenta acestuia in Parlament, a decis, miercuri, Comisia juridica din Camera Deputatilor.

Daniel Buda, presedintele acestei comisii, a declarat ca "dl Boldea nu va primi suma forfetara, masina, nici o suma care presupune prezenta domniei sale in Parlament. Indemnizatia o va primi, pentru ca nu ne permite statutul sa nu o acordam".

In cazul deputatului PNL Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, care are de executat cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, indemnizatia nu va mai fi acordata, "avand in vedere ca acesta a fost decazut din drepturile electorale".

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a trimis luni, Comisiei juridice un punct de vedere privind memorandumul referitor la taierea indemnizatiei si a altor drepturi pentru deputatul Mihail Boldea, aflat in arest preventiv

"Avand in vedere ca nu exista dispozitii legale exprese care sa indice masurile ce trebuie luate in cazul arestarii preventive a unui parlamentar, precum si faptul ca pe perioada in care se afla in arest preventiv este necesara stabilirea modului in care sa fie acordate drepturile banesti si celelalte drepturi cuvenite, secretariatul general al Camerei propune Biroului permanent sa solicite Comisiei juridice un punct de vedere", se arata in memorandum.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News