Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 16:402794 citiri
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Chirica a declarat că AUR s-a născut din nesăbuința PNL FOTO Facebook/ Mihai Chirica

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta.

Chirica a declarat că AUR s-a născut din nesăbuința PNL și că George Simion „se crede o persoană mesianică”, potrivit fatatik.ro.


”Acum, dacă nu l-aș cunoaște pe George Simion, mi-aș vedea de treaba mea sau aș rosti o înjurătură printre dinți. AUR reprezintă o formațiune politică care s-a născut din nesăbuința PNL!

Dacă nu se lua acele decizii total nefirești pentru România de a închide piețile, cu supermarketurile deschise și de a bloca accesul în biserici la un popor eminamente ortodox, AUR nu exista astăzi. Dar au scris cu litere de AUR pentru asta și ar fi fost o formațiune înființată, dar neparlamentară”, a declarat Chirica.


George Simion, a candidat independent la alegerile europarlamentare din 2019 și a fost sprijinit de primarul Mihai Chirica, care acum și-a schimbat opinia.

”Intențiile lui reale cred că, de fapt, pleacă pe o frustrare sau un dereglaj de personalitate. El cred că în intimitatea lui se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România, va fi și un Vlad Țepeș și un Ștefan cel Mare și un Iisus și un întregitor, o combinație între toți dacă s-au putea. Acolo a ajuns el în momentul de față, dar știți cum e, timpul și istorie le rezolvă pe toate”, a mai spus primarul Iașiului, potrivit sursei citate.

Simion a filmat un clip electoral în Primăria Iași. Mesajul din filmuleț era împotriva partidelor politice.


În ceea ce privește PNL, partidul din care face parte acum Chirica, liberalii ieșeni nu au ales un candidat pe care să îl susțină la Congresul de săptămâna viitoare. Însă, edilul și-a arătat susținerea pentru actualul premier Florin Cîțu și l-a acuzat pe Ludovic Orban pentru intrarea AUR în Parlament.