Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului: "Bataia nu e rupta din rai"

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 15:59
2140 citiri
Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului: "Bataia nu e rupta din rai"
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis FOTO: Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat vineri, in mesajul transmis de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, ca "bataia nu e rupta din rai" si ca protejarea copiilor si a tinerilor trebuie sa se regaseasca si in salile de judecata, unde orice forma de violenta si abuz sa fie aspru pedepsita.

"Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijarii, exploatarii si oricarei alte forme de violenta. Avem obligatia sa constientizam traumele la care sunt supusi acesti copii si sa folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bataia nu e rupta din rai! (...) Fiecare copil trebuie sa fie protejat si sa aiba sanse egale de a-si atinge potentialul.

De aceea, principiile non-discriminarii, dreptul la viata si dezvoltare, respectul fata de opiniile si interesele copiilor trebuie sa se afle constant pe agenda publica, sa se regaseasca in practicile institutiilor de orice fel, dar si ale cetatenilor in viata de zi cu zi", a declarat presedintele dupa intalnirea cu presedintele Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, Madalina Turza, si cu Presedintele Consiliului Tinerilor Institutionalizati, Andreeas Novacovici.

Presedintele a precizat ca temele abordate au vizat, printre altele, accesul copiilor aflati in sistemul de protectie sociala la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sanatate, mai ales in contextul epidemiei de COVID-19, dar si sustinerea pentru o viata independenta, in special prin masuri legate de educatie, formare profesionala si asigurarea unei locuinte adecvate.

"Dezvoltarea noastra ca societate, acea Romanie Educata pe care ne-o dorim, nu poate fi durabila daca nu investim in educatie si in protejarea drepturilor copiilor si ale tinerilor. Aceasta trebuie sa fie abordarea si in ceea ce priveste asigurarea unei finantari consistente, atat la nivel national, cat si local. In egala masura, protejarea copiilor si a tinerilor trebuie sa se regaseasca si in salile de judecata, unde orice forma de violenta si abuz sa fie aspru pedepsita", a precizat Iohannis.

El a anuntat ca vineri, in mod simbolic, Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru, parte a campaniei UNICEF Romania, pentru a marca Ziua Internationala a Drepturilor Copilului.

"Multumesc tuturor celor care se lupta pentru respectarea drepturilor copiilor! Veti avea intotdeauna in mine un sprijin!", a declarat presedintele.

Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Portalul rusesc de ştiri BAZA, despre care se ştie că are surse în serviciile de securitate ale ţării a anunțat miercuri, 27 martie, că până la 95 de persoane sunt încă dispărute după...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#presedinte, #Klaus Iohannis presedinte, #declaratie, #victime, #violenta domestica Romania , #stiri politice
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Cate "diapers" a schimbat Carmen si tranttorul in viata lor !!!???
Poza Bizon
Bizon
rank 5