Mesajul Guvernului roman pentru musulmani

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 13:36
4352 citiri
Mesajul Guvernului roman pentru musulmani
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul roman transmite un mesaj de pace si buna intelegere comunitatii musulmane din Romania, cu ocazia sarbatorii Kurban Bayram.

Comunitatea musulmana din Romania sarbatoreste incepand de joi Kurban Bayram, Sarbatoarea Sacrificiului (Eid al-Adha), un moment solemn in care familia si devotiunea fata de Dumnezeu sunt celebrate, se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis redactiei Ziare.com.

Sensul principal al acestei mari sarbatori este solidaritatea cu oamenii care trec prin momente grele, infaptuirea binelui comun chiar si prin mici sacrificii de ordin personal, continua textul.

Mesajul Guvernului este cat se poate de puternic si pozitiv, mai ales in aceste momente de incercare pentru Europa si pentru refugiatii din zonele de conflict, in care comunitatea globala trebuie sa dea dovada de cat mai multa toleranta si unitate in a fi alaturi de cei aflati la nevoie.

"Credem cu totul in puterea tolerantei de a ne asigura tuturor un viitor cat mai bun impreuna! De aceea, avem in Europa si in Romania o mare responsabilitate - de a pastra respectul reciproc si armonia in toate relatiile inter-confesionale, de a convietui cu dragoste frateasca pentru cei care vor sa duca o viata linistita si care vor sa se integreze intr-un mod util pentru comunitatile care ii primesc cu bratele deschise", se arata in comunicat.

Comunicatul continua: "Ne bucura foarte mult ca cetatenii romani de confesiune musulmana se implica activ in a explica tuturor importanta solidaritatii si a coeziunii societatii noastre".

"Dorim tuturor multa fericire si sanatate - sa purtam pacea si buna-intelegere in sufletele noastre!", se incheie mesajul Executivului roman.

A.I.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Guvern mesaj musulmani, #musulmani sarbatoare Kurban Bayram , #guvern