Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Merita USL o reevaluare? (Opinii)

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 17:40
3018 citiri
Merita USL o reevaluare? (Opinii)
Foto: Arhiva

Proaspata alianta USL ar fi un "mariaj contra naturii", dupa domnul Adriean Videanu. Daca in Romania totul se intampla conform legilor naturale sau macar morale, inseamna ca dansul a fost plecat undeva departe. Si nu numai dansul, ci toata multimea PD-L.

Liberalism, socialism, conservatorism. Nimic din toate aceste ideologii nu este aplicabil in Romania, din cauza ca tara noastra este un stat atipic. Sistemul se bazeaza nu pe programe de guvernare, ci pe strategii de moment adaptate in fuga conditiilor economico-fiscale ale tarii.

Inainte de a vorbi despre ideologii si coloratura politica, domnii de la PD-L ar trebui sa iasa public cu programul de guvernare pe care l-au votat in Parlament. Cred ca surprizele ar fi mari, iar masurile de dreapta sunt prezente, dar sunt duse la extreme.

E criza, taiem. Avem excedent bugetar, impartim primarilor din tara care au aceeasi culoare politica. Cam asa s-ar traduce toata avalansa aceasta de sintagme aruncate de pudibonzii care nu vad o uniune intre stanga si dreapta, de parca tara noastra chiar ar fi cunoscut aceste doua orientari politice. Totul a fost un mix de formatiuni asortate cu UDMR, care nici ei nu stiu ce ideologie impartasesc.

Mariajul contra naturii, pe care Adriean Videanu il invoca intr-un interviu acordat Ziare.com, a devenit o banalitate in epoca postdecembrista. Chiar actuala coalitie de guvernare se sprijina pe un mariaj contra moralitatii si impotriva sistemului constitutional din Romania.

Bazandu-se pe un pseudopartid precum UNPR, formatiunea portocalie nu face altceva decat sa contrazica optiunile alegatorilor romani, care nu au dorit sa trimita in Parlament un surogat format din disidenti liberalo-pesedisti.

Referitor la Ludovic Orban, asa numitul "disident fundamentalist al PNL", afirmatiile domniei sale nu au nicio logica, din cauza ca se contrazice singur. Dansul invoca acum toata istoria liberala, tot caietul doctrinar al predecesorilor, insa uita un lucru important.

Dansul a fost ministru intr-un Cabinet sustinut puternic de formatiunea parlamentara numita PSD. Un guvern PNL, fara sprijinul socialist din Parlament, nu ar fi putut exista in veci vecilor, doar cu anemicele procente ale formatiunii liberale. Domnul Orban a adorat functia ministeriala, dar ii miroase a sconcs actuala combinatie a liberalilor.

Este normal ca PD-L sa atraga atentia asupra unui lucru care nu ii convine. Este o incercare de discreditare a adversarului, o arma care a fost folosita cu succes pana acum.

Domnul Boc inca mai incearca sa aduca in prim plan imaginea lui Ion Iliescu si a Romaniei, pline de pomanagii, desavarsite de acesta. Din nefericire pentru domnia sa nu cunoaste istoria PD-L. Actuala formatiune, al carei presedinte este, a dus mai departe istoria FSN fiind urmasa de drept a Frontului dupa plecarea lui Ion Iliescu de langa Petre Roman.

Este dreptul fiecaruia, in aceasta tara, sa se asocieze dupa cum este stipulat si in Constitutie. Cu atat mai mult este indicata o alianta politica puternica, pentru a nu mai avea surprize de gen UNPR, un partid format din persoane atat de incriminate odata de domnul Basescu, "traseistii" politici.

Atat timp cat totul este transparent, nu trebuie sa ne mai ghidam dupa sentimente si simpatii. Suntem nevoiti sa judecam faptele. "Rusine Dinu!" a fost sloganul lui Traian Basescu in timpul ultimei campanii prezidentiale. Patriciu si Ion Iliescu sunt doi oameni liberi, dar controversati. Gabriel Oprea se afla in aceeasi pozitie, numai ca el a fost reevaluat de presedintele tarii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#usl psd pnl, #alianta Ponta Crin, #politica Romania, #Traian Basescu Boc, #Adriean Videanu PDL , #Alianta PSD ACD