Deputatul PSD Maya Teodoroiu sugerează că CSM a încălcat constituția în cazul alegerii președintelui interimar al instituției

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 12:47
3887 citiri
Deputatul PSD Maya Teodoroiu sugerează că CSM a încălcat constituția în cazul alegerii președintelui interimar al instituției
Maya Teodorescu, PSD FOTO: Facebook/ Maya Teodorescu

Deputatul PSD Maya Teodoroiu, fost agent guvernamental la CEDO, sugerează că CSM a încălcat Constituția atunci când l-a ales pe Bogdan Mateescu președinte interimar al forului.

Este vorba despre Bogdan Mateescu. Acesta a fost votat președinte interimar al CSM după ce s-a autopropus, joi, pentru această funcție. Mateescu va fi șef interimar la CSM după data de 6 ianuarie, dacă până atunci nu va fi votat alt candidat, potrivit presshub.ro.

Mateescu va conduce CSM până când un alt candidat va reuși să obțină majoritatea voturilor. Totodată, vicepreședinte al CSM a fost ales pentru un an de zile procurorul Andrei Nicolae Solomon. Candidaturile la șefia CSM ale judecătoarelor Andrea Chiș și Gabriela Baltag au fost respinse de secția pentru judecători a instituției. Chiș a obținut 3 voturi pentru, 8 împotrivă iar Baltag 2 pentru, 2 nule și 7 împotrivă.

„Respectând dreptul la auto-reglementare al instituțiilor sistemului judiciar, în limitele legii, aș adresa, totuși o întrebare magistraților membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care ieri, deși au avut două candidaturi perfect eligibile (potrivit informatiilor publice), le-au respins și ales (sau numit?!) un „președinte interimar al CSM”: cum interpretează si respectă art.133 al. (3) din Constituția României, care arată ca președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an. Care nu poate fi reînnoit”, scrie Simona Maya Teodoroiu pe pagina de Facebook.

Simona Maya Teodoroiu este, actualmente, deputat PSD. Ea a ocupat, printre altele, funcția de membru al Curții Constituționale în perioada februarie 2015 – iunie 2019, fiind numită de Senat pe restul de mandat rămas de la Toni Greblă.

Anterior, Simona-Maya Teodoroiu a fost secretar de stat la Ministerul Justiției. Pe data de 5 septembrie 2019, ea a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). La momentul de față, ea este deputat PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#CSM incalcare constitutie, #Maya Teodorescu, #presedinte interimar CSM , #stiri politice