Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 22:21
5841 citiri
Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria
Foto: Ziua de Constanta

Deputatul UDMR Marko Attila a oferit un interviu unui radio ungar in care a declarat ca a fost condamnat pe nedrept in Romania, ca nu are de gand sa se intoarca, ba mai mult ca vrea sa inceapa o viata noua in Ungaria.

In interviul acordat Kossuth, Marko Attila spune ca este nedreapta condamnarea sa, el doar aplicand o decizie a Guvernului.

Acesta a adaugat ca sistemul de justitie din Romania si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) reprezinta un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv si pentru a nationaliza din nou bunurile restituite.

"Nu ma indoiesc nicio clipa ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue in Romania. Cine este corupt, trebuie condamnat", a declarat deputatul.

Marko Attila a fost intrebat ce va face daca va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau. Acesta a spus ca autoritatile din Ungaria i-au transmis de mai multe ori ca nu il vor abandona, pentru ca "Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetatean maghiar".

Eugen Iordachescu, avocatul lui Marko Attila, a declarat, marti, ca deputatul si-a stabilit domiciliul in Ungaria si ca faptul ca Marko nu vrea sa se intoarca in Romania reprezint "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".

Marko Attila a demisionat din functia de deputat in 1 aprilie, printr-un anunt pe Facebook.

Inaintea vacantei de Paste, Marko Attila si-a trimis demisia prin fax la Camera Deputatilor, insa documentul nu a fost supus la vot in plenul Camerei. Deputatii au amanat de doua ori votul: o data invocand faptul ca asteapta documentul original, iar a doua oara cand nu a fost cvorum.

Avocat: Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Nimeni nu a cerut arestarea in instanta

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI Horia Georgescu si de deputatul Theodor Nicolescu, toti trei fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Marko Attila a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce colegii sai au votat in favoarea arestarii preventive in dosarul ANRP. Desi nu a mai revenit in tara, acesta a beneficiat de toate drepturile de parlamentar, respectiv de indemnizatiile de deputat, de bani de cazare in Bucuresti si de banii pentru functionarea biroului sau parlamentar.

In noiembrie 2014, Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marko Attila condamnat nedrept, #Marko Attila viata noua Ungaria, #Marko Attila Ungaria , #deputat