Marius Manole, despre surpriza campaniei #Fara Penali: Asta a fost socul mare al tuturor colegilor

Luni, 30 Iulie 2018, ora 12:35
12158 citiri
Marius Manole, despre surpriza campaniei #Fara Penali: Asta a fost socul mare al tuturor colegilor
Foto: Digi24 TV

Actorul Marius Manole, care a fost foarte activ implicat in campania Fara Penali in functii publice, a vorbit intr-o emisiune despre ceea ce l-a uimit in acest demers.

Actorul a marturisit ca nu se astepta ca foarte multe persoane in varsta sa vina sa semneze campania, in timp ce tinerii refuzau.

"Stiti ce categorie de varsta a semnat cel mai mult? Peste 60! Tinerii nu au vrut sa semneze. Asta a fost socul nostru, mare, al tuturor colegilor, ca tinerii nu voiau sa semneze. Tinerii - spunem intre 20 si 35 de ani. N-au vrut sa semneze! De frica, de... nu-i interesa: 'Sunt obosit', 'Vin de la serviciu', 'Lasati-ma si cu asta', 'Haideti, c-o sa schimbati voi Romania!'.

Cei mai multi veneau oameni in varsta, care vedeau la televizor, aflau de la nepoti de pe Facebook si veneau si spuneau ca ei vor sa schimbe tara!", a spus el.

"N-ai crede! N-am crezut nici noi. Intrebati toti colegii. Toti au fost dezamagiti de lucrul asta si dupa aceea am primit si explicatia de la alti prieteni, care ne-au spus: 'Discursul politic nu ajunge la cei de 20-25-30 de ani. Nu ajunge la ei. Nu e pe limba lor. Faceti cumva sa ajungeti la ei! Nu-i convingeti'", a povestit actorul Marius Manole la Digi24.

Actorul a vorbit si despre temerile oamenilor pe care i-a intalnit in aceasta perioada, dar si despre teama unor colegi de breasla.

"Majoritatea actorilor cred in demersul asta, spera sa se schimbe ceva in tara asta. Sunt cativa mediocrii care vor sa se agate de sistemul asta. In rest, actorii din breasla stiu ca facem corect ce face, doar ca nu au curajul sa faca pasul mai departe. Ne incurajeaza. Frica asta ca inainte de 89 exista si acum.

Erau oameni care veneau cu palaria trasa si spuneau: 'Va rog sa nu ma fotografieze nimeni, lucrez intr-o institutie publica. Vreau sa semnez'. Multi. Frica e in gena noastra. Pe mine directorul TNB, Ion Caramitru, nu ma ameninta nicio secunda si nu a pus presiune. Dar sunt oameni care se tem de Caramitru, fara ca el sa faca nimic", a declarat actorul.

Manole a povestit si discutia dintre el si o fosta profesoara care se temea sa isi dea CNP-ul.

"O doamna a venit si a spus:

- Nu pot sa dau CNP-ul.

- De ce, doamna? Stiti ca-l aveti si pe tichetul de vacanta?

- Da, dar e altceva...

- Dar de ce nu-l dati?

- Astia poate sa te si omoare!

- Doamna, dar daca ar vrea sa omoare pe cineva, ar incepe cu mine!

- Nu, nu, nu, n-ati inteles. Dvs sunteti o persoana publica si n-ar avea curajul! La astia mai mici vin!", a adaugat el.

Intrebat daca il afecteaza acest demers, Manole a spus ca da, pentru ca pierde oameni care il admirau.

"Undeva apare o teama. Ca in momentul in care joc eu am in public oameni care ne injura pe Facebook. Am mesaje: 'Domnule Manole, v-am iubit, v-am admirat. Din momentul asta pentru mine sunteti un gunoi'. Avem si mesaje invers. Nu ma sperie. Ma afecteaza.

Undeva ma dor. Dar apoi deschid televizorul si o vad pe doamna Viorica Dancila si inteleg de ce fac asta, dar nu ma mai afecteaza nimic. Nu sunt multi colegi cu curaj. In fiecare teatru curaj au avut vreo cinci-sase", a punctat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Marius Manole Fara penali, #Manole campanie Fara penali , #fara penali