Marinescu face plangere penala impotriva prefectului Capitalei, "criminal de Auschwitz"

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 13:14
3390 citiri
Marinescu face plangere penala impotriva prefectului Capitalei, "criminal de Auschwitz"

Marius Marinescu, initiatorul legii 9/2008 care interzice eutanasierea cainilor vagabonzi, a declarat pentru Ziare.com ca a facut, miercuri, plangere penala impotriva prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaiei.

"Azi am facut plangere penala impotriva prefectului Mihai Atanasoaiei pentru actiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la nerespectarea legii. Mai exact, motivul il constituie legea 9/2008", a spus Marinescu, pentru Ziare.com.

El l-a acuzat pe Mihai Atanasoaiei de "necostruirea de adaposturi pentru animalele fara stapan, nesanctionarea abandonului acestora si nesancitonarea relelor tratamente si maltratarii animalelor", aratand ca "prefectul are apucaturi de criminal de Auschwitz, de abator canin".

"Prefectul nu are habar de lege. Conform articolului 74 al Constitutiei, el nu are drept de initiator de legi. Sa-i fie rusine!", a mai spus Marinescu.

"Legea in vigoare interzice eutanasia. Aceleasi metode barbare au fost aplicate si de Traian Basescu si nu s-a rezolvat nimic", a spus liderul PRM, care a aratat ca "legea Marinescu" zace de doi ani la Camera Deputatilor, desi a fost adoptata de Senat.

Marinescu a spus ca singura solutie civilizata, europeana si eficienta este sterilizarea, dand ca exemplu tari precum Italia, Turcia si Bulgaria, care au ales sa rezolve problema cainilor astfel.

Marinescu a dezvaluit pentru Ziare.com ca la Primaria Capitalei este "o mare ancheta desfasurata de Curtea de Conturi si DNA", referitor la cum s-au cheltuit 13 milioane de euro intre 2001 si 2009 la Directia de Ecarisaj. Marinescu spune ca ar fi fost sterilizati 1.300.000 de caini cu acesti bani, "adica toti cainii din Europa".

Acesta sustine ca toti primarii ar trebui sa fie sanctionati penal pentru nerespectarea legii 9/2008 si a aratat ca "nici iubitorii de animale nu-si doresc ca acesti caini sa fie pe domeniul public, fiindca sunt supusi relelor tratamente".

Marinescu a precizat si faptul ca in Bucuresti exista 18 cabinete veterinare unde caini pot fi sterilizati gratuit.

"Cainele comunitar a devenit o afacere, asa cum e "afacerea bordura" si banii alocati pentru maidanezi intra in buzunarele altcuiva. Primarii nu au vointa sa rezolve aceasta problema", crede Marius Marinescu.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Marius Marinescu caini maidanezi, #Marius Marinescu plangere prefect Bucuresti , #prefect
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Să fi confundand evreii, care sun oameni, cu cainii? De la unul cu capul cat o banitză goală te poti astepta, mai cu seamă dacă a fost atins si de o găurică neagră de la acceleratorul de particule european.
Poza dana.grecu
dana.grecu
rank 5
Intrebare: Va pac cainii?