Marele pericol al referendumului. Ce vei spune cand iti va confisca votul?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 12:24
61471 citiri
Marele pericol al referendumului. Ce vei spune cand iti va confisca votul?

Acest referedum nu este despre familie, despre casatorie, despre adoptia copiilor de catre gay. In aceste privinte nu se schimba nimic.

La fel ca acum, casatoriile gay nu vor putea fi incheiate pe teritoriul Romaniei.

La fel ca acum, casatoriile gay incheiate in alte tari trebuie recunoscute sub aspectul dreptului la rezidenta si a celor care decurg de aici de catre statul roman.

La fel ca acum, persoanele gay vor putea adopta copii in Romania, in exact aceleasi conditii in care poate adopta orice persoana singura, indiferent de orientarea sexuala.

Singurul lucru diferit este ca daca in viitor o majoritate ar dori sa legalizeze incheierea casatoriilor gay in Romania, ea ar trebui mai intai sa modifice Constitutia in exact acelasi fel in care este ea acum modificata. Ceea ce nu cred ca ar mai interesa pe nimeni, daca vor fi legalizate parteneriatele civile, ceea ce isi doresc si foarte multe cupluri heterosexuale care resping casatoria.

Inutilitatea acestui referendum este explicata de Biserica Evanghelica din Romania care arata ca familia nu se apara intrand in manipularea politica a unui partid, ci ajutand acele familii in reala nevoie din cele mai diverse motive:

"Majoritatea parlamentara si Guvernul atrag atentia asupra unei teme de forma. Scopul este de a distrage atentia de la propria coruptie, violare a justitiei, a nepotismului, ostilitatii fata de UE si democratie. Face abuz de buna credinta a populatiei Romaniei (...) . Polarizeaza si politizeaza o initiativa crestina pentru a discredita adversarii politici. (...) Un referendum care este initiat de o putere dictatoriala si distructiva si care incalca valorile democratice si de demnitate umana cele mai elementare nu poate fi sustinut".

Daca acest referendum ar fi fost organizat de un guvern onest al unei majoritati oneste care sa doreasca doar ducerea la bun sfarsit a procesului declansat de o initiativa cetateneasca, sincer, putin mi-ar fi pasat. As fi considerat-o doar un moft pe bani multi, dar fara relevanta.

Problema este insa ca e organizat de PSD, care vrea sa-l transforme intr-un autentic act de independenta fata de UE. Acesta este mesajul deja propagat pe toate mijloacele de propaganda ale puterii.

Va recomand spre lectura un text aparut pe DCNews, site-ul lui Bogdan Chirieac:

"'Inapoiatii si retrograzii', asa cum sunt numiti cei care nu sunt cu #Rezist s-ar putea sa vrea sa arate ca o majoritate, indiferent cat este de tacuta, este mai puternica decat o minoritate galagioasa si 'open minded'. Si poate ca 'ignorantii dusi de nas' nu au nimic impotriva comunitatii LGBT, nu ii intereseaza ce face X cu Y in pat, dar s-ar putea sa se fi saturat de toate jignirile care le-au fost aduse de catre #Rezist in ultima perioada si vor merge la vot. (...) De ce ar conta 1.000, 3.000 sau 10.000 de oameni din Piata Victoriei, dar trei milioane nu?"

Deci indiferent ce ar crede un om care se duce cu buna credinta la vot, indiferent de ceea ce scrie pe bulentinul de vot, indiferent de asteptarile sale oneste in privinta rezultatului si efectelor acestuia, mesajul va fi exact cel pe care l-ati putut citi mai sus: Romania reala si profunda a iesit la vot impotriva #rezist si a jugului UE care vrea sa ne impuna decadenta.

Si ce o sa faceti atunci? O sa ziceti: dar si eu sunt #rezist si eu am fost in piata, nu-mi amestecati votul cu al sustinatorilor lui Dragnea! Degeaba! Nimeni nu va auzi, nimeni nu va asculta in racnetele victorioase ale lui Drangea si masinii sale de propaganda.

Rezultatul va fi confiscat si folosit de Dragnea impotriva celor gazati pe 10 august, impotriva celor care apara tara asta in strada de aproape 2 ani, impotriva UE care nu are nimic cu casatoriile noastre si nu impune nimic in aceasta pivinta, dar ne apara de PSD si ALDE care distrug aceasta tara.

Cel care a protestat si care il contesta pe Dragnea se impusca singur in picior prin participarea la acest referendum total inutil, care ne apara de un pericol inexistent, dar ne pune in pericolul de a ii da lui Dragnea munitia sa se lupte cu UE si chiar sa ne desprinda de Europa.

Si pentru a folosi acest referendum ca arma impotriva protestelor, a UE, a fiecarui contestatar, Dragnea are nevoie de o prezenta gigantica, motiv pentru care, in mod evident, se pregatesc fraude imense.

Dincolo de orice alte semnale, este clar ca neutilizarea tabletelor pentru scanat cartile de identitate este exact in scopul fraudei.

Si asta pentru ca lui Dragnea nu ii ajunge o prezenta de 30% cu o majoritate in favoarea DA. El vrea un rezultat strivitor, pe care sa-l puna in cheia anti-rezist si anti-UE.

Oameni de buna credinta si deschisi la minte, aparati-va copiii de pericolele reale, nu de cele inventate in scopuri mizerabile!

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#referendum familia traditionala , #referendum