Marea Remaniere

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:53
1537 citiri
Marea Remaniere
foto: Arhiva

Dictionarul explicativ al limbii romane explica remanierea ca fiind efectiv supunerea unui guvern la modificari de structura, dar totodata, referindu-se la masini si materiale, spune despre remaniere ca reprezinta incercarea de a o face mai buna calitativ sau o face sa revina la starea de dinainte.

Acum, desi guvernul este o institutie, la urma urmei este tot o masina formata din angrenaje, rotite, parghii, sisteme, subsisteme, toate interconectate si in general dependente una de activitatea celeilalte.

Remanierea realizata la nivel de institutie spune ca se modifica un guvern, adica se ia un om de pe o pozitie si se restructureaza pe alta pozitie, dar in final nu va parasi institutia.

In cazul in care privim din prisma masinii, atunci pentru a imbunatati calitativ guvernul, acesta trebuie sa distruga crengile uscate, sa renunte la toti cei ai caror indicatori de performanta nu au fost indepliniti, la toti cei a caror programe prezentate la inceputul mandatului nu au dat roade sau s-au dovedit chiar imposibil de pus in practica.

De asemenea se mai spune in definitie ca daca nu functioneaza imbunatatirea calitativa, atunci cel putin sa se revina la o calitate intalnita mai demult in trecut si care sa fie oricum mai buna decat cea actuala.

Privind in trecut, nu prea avem ce sa vedem, mai ales in trecutul apropiat cand d-nul Boc a fost dat jos din functia de premier de trei ori, au trecut pe la carma ministerelor ministrii cu norma anuala, nicidecum pe patru ani de zile!

Au incercat sa foloseasca technocrati, au adus oameni de la BNR, au adus primari, nimic se pare ca nu functioneaza. Undeva, un angrenaj este rupt si nu vrea sa se lase reparat.

Ce ne face sa credem ca de data aceasta vor fi alesi oamenii care vor aduce "schimbarea", cei care vor aduce crestere economica si suflu nou in politica actuala?

Nimic din trecut nu ne spune ca acest lucru ar fi posibil avand in vedere ca ceea ce acesti noi inalti demnitari vor primi de la fostii omologi sunt doar greseli peste greseli.

Nimic din ce vor face sau vor spune nu mai poate sa ii faca pe romani sa creada ceva. Nu poti sa crezi ca un nou ministru de finante, al patrulea in trei ani va putea sa inventeze un program financiar functionabil si valid. In primul rand, sunt investiti in functii fara ca macar sa detina vreun program ministerial concret pentru anul ce va urma.

Apoi sunt dintre cei numiti persoane care pana acum nu au mai avut tangenta cu asemenea slujbe, ceea ce probabil ne va aduce in ipostaza de a mai auzi cateva afirmatii de genul: "a fost o experienta interesanta!", citandu-l pe d-nul Dumitru, fost ministru al agriculturii.

Si in ultimul rand ar fi vorba despre inexistenta unui plan "cincinal", un masterplan ministerial care sa fie respectat sau cel putin al carui linii directoare sa fie respectate.

A merge haotic, a da ordonante de urgenta pe banda rulanta, a efectua schimbari manageriale pe criterii politice arata nivelul calitativ al actualului guvern.

A ajunge la un nivel calitativ superior inseamna respectarea unor norme, ascultarea pulsului tarii, incercarea de a evada de sub ghearele FMI, si nu in ultimul rand imblanzirea populatiei.

Fiecare dintre ministrii care pleaca au avut greselile lor, fie ca le accepta sau nu, dar cei care acum ii preced pe primii sunt cei care din partea populatiei nu mai primesc nici un credit.

Sa le uram astfel un mandat mai lung de un an noilor ministri, pentru ca au nevoie!

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#remaniere guvern Boc, #Boc remaniere, #basescu decret remaniere , #remaniere