Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

MAI vrea sporuri pentru bucatari si spalatorese: Ce angajati din minister mai presteaza "munca periculoasa"

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 10:38
2586 citiri
MAI vrea sporuri pentru bucatari si spalatorese: Ce angajati din minister mai presteaza "munca periculoasa"
Foto: Arhiva

Personalul care lucreaza in bucatariile si spalatoriile ministerului de Interne ar putea primi sporuri salariale de 7% pentru "conditii periculoase" de munca.

Conform unui proiect de hotarare de guvern (HG) lansat in dezbatere publica pe site-ul MAI, bucatarii si spalatorii din cadrul ministerului lucreaza in conditii grele de munca si indeplinesc activitati "care solicita incordare psihica foarte ridicata", transmite Romania TV.

Sporuri de pana 75% din salariu - noul Statut al politistului

Astfel, angajatii ministerului de Interne care pot inhala noxe la serviciu sau care intreprind activitati ce pot provoca boli profesionale ar putea primi sporuri salariale intre 5 si 15%.

Pentru angajatii care lucreza la exploatarea, intretinerea si repararea centralelor termice, cei care lustruiesc mobilierul cu "substante vatamatoare in spatii inchise" sau cei din vulcanizarile MAI a fost propus un spor de 5%.

Sporuri pentru dresorii de caini si angajatii care verifica scrisori si colete

"Personalul din bucatarii, spalatorii, calcatorii, sterilizare sau crematorii" ar putea primi un spor de 7%, la fel ca si cei care sudeaza obiecte metalice sau executa "vopsiri in spatii inchise".

Si politistii care lucreaza sub acoperire ar putea primi un spor de 10%, insa acesta ar urma sa fie acordat doar pe perioada misiunilor. Acelasi procent l-ar putea primi si personalul din laboratoarele MAI, cei care verifica scrisori, bagaje si colete, dar si dresorii de caini.

Ministerul de Interne nu mai vrea sa dea la buget toti banii incasati din taxe

Cel mai mare spor l-ar putea primi angajatii care ridica si prelucreaza amprente si cei care iau parte la interventii de salvare ce se desfasoara la inaltimi ce depasesc sapte metri, precum si cei care lucreaza in subteran.

Ministerul Administratiei si Internelor va desemna o comisie care va analiza si va decide care sunt categoriile de angajati care pot primi aceste sporuri salariale. Din comisie vor face parte atat angajati din resurse umane si de la serviciul financiar, precum si medici din cadrul ministerului.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Minister Interne sporuri bucatari, #spor salarial spalatori bucatari, #munca periculoasa spor minister , #minister