Mai multi parlamentari ai opozitiei au votat pentru Dragnea si Tariceanu la sefia Camerelor

Miercuri, 21 Decembrie 2016, ora 19:059373 citiri
Mai multi parlamentari ai opozitiei au votat pentru Dragnea si Tariceanu la sefia Camerelor
Foto: Ziare.com

Cel putin patru deputati ai partidelor de opozitie - PNL, USR si PMP - au votat in favoarea candidaturii lui Liviu Dragnea la presedintia Camerei Deputatilor, iar numarul senatorilor din opozitie care au votat pentru Calin Popescu Tariceanu este de cel putin doi.

Pentru alegerea presedintelui Camerei Deputatilor si-au exercitat votul 317 dintre cei 329 de deputati.

Numarul total al deputatilor PSD, ALDE, UDMR si minoritatilor nationale altele decat cea maghiara este de 212, insa pentru alegerea lui Liviu Dragnea au votat 216 dintre membrii Camerei, cu patru mai multi decat cei care apartin unor partide care vor intra la guvernare sau care ar putea sprijini viitorul Executiv din Parlament, cum este cazul UDMR sau al minoritatilor.

Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte al Senatului cu 87 de voturi, cu doua mai multe decat numarul total al senatorilor PSD-67, ALDE-9 si UDMR-9. Dintre cei 136 de senatori, au votat 127. Voturile impotriva au insumat 40, cu 11 mai putine decat numarul senatorilor opozitiei.

Nici la Camera Deputatilor, nici la Senat partidele de opozitie nu au sustinut un candidat propriu pentru postul de presedinte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News