Macovei: Nu Legea retrocedarilor e proasta, oamenii care au aplicat-o sunt corupti

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 07:40
3772 citiri
Macovei: Nu Legea retrocedarilor e proasta, oamenii care au aplicat-o sunt corupti
Foto: Ziare.com

Legea referitoare la retrocedari este buna, insa oamenii care o aplica sunt corupti, a declarat fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, spunand ca Adrian Nastase trebuie sa-si ceara scuze pentru ca afirmatia potrivit careia scandalurile au la baza legea avizata de ea, in 2005.

"Nu legea e proasta, oamenii care au aplicat-o au fost corupti. Daca titlurile de proprietate erau inregistrate si se respecta ordinea si se restituiau in acea ordine si cu expertize corecte era foarte bine. Deci oamenii care au fost numiti acolo si de Tariceanu si de alte partide, oamenii aceia sunt de vina, au fost oameni corupti", a declarat vineri fostul ministru al Justitiei.

Omul de afaceri Remus Truica, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale (Video)

Fostul ministru a mai spus ca Adrian Nastase trebuie sa-si ceara scuze public pentru afirmatiile sale, potrivit carora toate scandalurile privind retrocedari sunt legate de aplicarea legii promovate de Monica Macovei in 2005, precizand ca trebuie vazut daca de acolo au pornit demersuri aberante.

"Nu i-am pus eu, Monica Macovei, sa incalce legea, sa ia spaga, sa dea prioritatea unora in fata altora, asa incat sa-si ceara scuze public pentru aceasta minciuna pe care o spune", a spus fostul ministru.

Truica despre retrocedarea fermei Baneasa: Doar vom semna si va fi a noastra (stenograme)

"Legislatia, si in materia restituirii proprietatii, este facuta sa fie respectata, nu sa fie incalcata. Nu i-am pus eu sa ia spaga pe cei de la ANRP, asa ca domnul Adrian Nastase sau condamnatul Adrian Nastase ar trebui sa judece un pic, sa aiba putina logica, sa-si dea seama ca cei de la ANRP sau oricine altcineva care a luat spaga a luat-o prin incalcarea unei legi", a mai spus Macovei.

Monica Macovei a mai spus ca a dat avizul pe legea privind retrocedarile, insa aceasta a fost facuta de liberali si ca tot ce s-a intamplat la ANRP sau in alta parte cu restituirea proprietatii e prin incalcarea legii.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat joi, referitor la retinerea lui Remus Truica, fostul sau sef de cabinet, ca toate scandalurile privind retrocedari sunt legate de aplicarea legii promovate de Monica Macovei in 2005, precizand ca trebuie vazut daca de acolo au pornit demersuri aberante.

"Cred ca ar trebui sa reflectam cu totii, unii mai mult decat altii, la efectele legii din 2005 privind reforma in materia retrocedarilor si sa vedem daca nu cumva acel punct de plecare nu a fost cel care a determinat tot felul de demersuri, unele dintre ele absolut aberante, zeci de mii de hectare, zeci de... si toata problema cu drepturile litigoase, transmiterea lor.

Eu cred ca, sigur, putem sa ramanem la faptul cotidian, la deciziile procurorilor, dar o gandire mai atenta ar trebui sa se orienteze spre aceasta lege care a fost promovata de Monica Macovei in 2005 si care a schimbat structurile din domeniul justitiei si structurile din domeniul proprietatii", a mai spus Adrian Nastase.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Legea retrocedarilor Monica Macovei, #retrocedari ilegale, #Adrian Nastase Legea retrocedarilor , #lege
Comentarii