Ludovic Orban, despre dezbaterea moțiunii de cenzură: ”Nu poate fi amânată la calendele greceşti”

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 11:061692 citiri
Ludovic Orban, despre dezbaterea moțiunii de cenzură: ”Nu poate fi amânată la calendele greceşti”
Ludovic Orban este presedintele Camerei Deputatilor: Foto/ Arhiva Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul liberalilor Ludovic Orban, a declarat joi, 9 septembrie, că în Constituţie şi în regulament se prevede foarte clar că moţiunea de cenzură se citeşte în termen de 5 zile de la depunere şi se dezbate şi votează după 3 zile de la prezentarea ei în şedinţă comună a Parlamentului, iar în deciziile CCR se invocă celeritatea dezbaterii.

"Există decizia CCR care spune că moţiunea nu se dezbate mai devreme de 3 zile, dar nici nu poate fi amânată la calendele greceşti. (...) Nu sunt la curent cu astfel de propunere (de amânare a dezbaterii moţiunii de cenzură - n.r.). Din punctul meu de vedere, în Constituţie spune foarte clar: este un termen de 5 zile se citeşte moţiunea de cenzură, după care există termenul de 3 zile, oricum hotărârea CCR invocă celeritatea în dezbaterea moţiunii de cenzură", a afirmat Orban, înaintea şedinţei Birourilor permanente reunite.

Constituţia şi deciziile CCR se aplică şi dacă există precedente anterioare sau ulterioare, a adăugat Ludovic Orban.

"Mi-am amintit că a existat o moţiune împotriva guvernului meu în care nu s-a întrunit cvorumul. După aceea, PSD nu a mai încercat să dezbatem moţiunea", a mai spus Orban.

El a susţinut că moţiunea de cenzură nu are legătură cu Congresul PNL. "Votul delegaţilor la congres va fi dat în funcţie de evaluarea candidaţilor", a spus preşedintele liberalilor

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News