Orban: "Am inteles ca se face o analiza mai detaliata a activitatii Avocatului Poporului"

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 11:00
2223 citiri
Orban: "Am inteles ca se face o analiza mai detaliata a activitatii Avocatului Poporului"
Ludovic Orban FOTO Facebook

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a afirmat ca se face o analiza mai detaliata a activitatii Avocatului Poporului si din acest motiv nu a fost finalizat de catre Comisiile juridice raportul legat de procedura declansata de demitere a acestuia.

Ludovic Orban a fost intrebat vineri de ce comisiile juridice nu au venit cu raportul legat de activitatatea Avocatului Poporului, avand in vedere ca termenul dat de Birourile Permanente Reunite era 31 martie.

"Asteptam raportul, termenele pe care le-am stabilit in birourile permanente reunite sunt niste termene care arata intentia birourilor permanente reunite, am inteles ca se face o analiza mai detaliata a activitatii Avocatului Poporului si din cauza asta inca nu s-a finalizat raportul privitor la procedura declansata de demitere a Avocatului Poporului", a declarat Ludovic Orban.

Florin Citu, dupa ce Avocatul Poporului a cerut publicarea in Monitor a hotararilor cu restrictiile: "Ma surprinde aceasta opinie. Este momentul sa dam un restart acolo"

El a mai fost intrebat in ce stadiu sunt negocierile pentru viitorul nume al Avocatului Poporului, afirmand: "Suntem in discutii".

Demersurile de revocare a lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului au inceput in luna februarie.

In replica, Weber declara la jumatatea lunii martie ca institutia pe care o reprezinta "nu este un apendice al Guvernului" si ca nu trebuie sa "mangaie pe crestet" Executivul. Ea sustinea ca nu are motive sa demisioneze din functie.

Avocatul Poporului este numit pe o durata de 5 ani de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reinnoit o singura data.

Mandatul Avocatului Poporului inceteaza inainte de termen in caz de demisie, revocare din functie, incompatibilitate cu alte functii publice sau private, imposibilitate de a-si indeplini atributiile mai mult de 90 de zile, constatata prin examen medical de specialitate, ori in caz de deces.

Revocarea din functie a Avocatului Poporului, ca urmare a incalcarii Constitutiei si a legilor, se face de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, la propunerea birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, a fost numita in functie in iullie 2019.

Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la evenimentul "Viitorul Moldovei în UE'' organizat la Chişinău de Alianţa Dreapta Unită, că "de când a apărut...
#Ludovic Orban, #Avocatul Poporului, #raport , #stiri politice