Ludovic Orban, dupa ce motiunea a trecut: Nu ne bucuram astazi, guvernarea Romaniei este un lucru mult prea grav

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 14:49
7057 citiri
Ludovic Orban, dupa ce motiunea a trecut: Nu ne bucuram astazi, guvernarea Romaniei este un lucru mult prea grav
Foto: Digi24 TV

Presedintele PNL Ludovic Orban, prezent si el in Parlament pentru a observa votul la motiunea de cenzura, a sustinut, imediat dupa anuntarea rezultatului, un discurs in fata presei, in care a spus ca, desi Opozitia a reusit sa dea jos Guvernul Dancila, pentru el nu este o zi fericita.

"Cosmarul pe care il traieste Romania de 3 ani a incetat. Astazi Parlamentul Romaniei a dat jos Guvernul PSD care si-a batut joc de Romania cum nu a facut-o nimeni in ultimii 30 de ani.

Multumesc presedintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisiva in succesul acestei motiuni.

Le multumesc tuturor partenerilor politici care au fost alaturi de noi in acest demers si au stat pana la sfarsit rezistand la cele mai ticaloase si mizerabile oferte care au fost facute in 30 de ani unor parlamentari de catre o putere disperata, care nu a facut altceva decat sa serveasca infractorii.

Nu ne bucuram astazi, guvernarea Romaniei este un lucru mult prea grav. Se incheie o perioada de distrugere, de ura si divizare. Incepe o perioada de constructie, de modernizare, o perioada in care Guvernul va fi readus in serviciul cetatenaului", a spus presedintele PNL.

Vezi cum s-a desfasurat filmul zilei in care PSD a pierdut majoritatea si Guvernul Dancila a fost demis in Parlament

Intrebat de jurnalisti, el a confirmat ca el este cel care va fi propus premier. Despre viitorul guvern, Orban spune ca PNL are pentru fiecare minister "3-4-5, daca nu si mai multi posibili candidati".

Orban a reiterat ca, vineri, la ora 09:00, a convocat deja Biroul Politic National al PNL pentru a pregati mandatul cu care vor merge la Cotroceni.

"Maine, la 09:00, am convocat BPN al PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea in perioada urmatoare, echipa care va reprezenta partidul in consultarile de la Cotroceni si mandatul cu care ne vom duce la presedintele Romaniei.

Salut si ii respect pe toti parlamentarii care au avut taria sa reziste tuturor tentatiilor, amenintarilor si care au votat in favoarea motiunii de cenzura", a mai spus seful PNL.

Intrebat de jurnalisti de ce a mai dat jos Guvernul Dancila daca spune ca nu este o zi fericita, Orban a raspuns: "Cred ca Romania are nevoie de seriozitate, competenta, onestitate, corectitudine si de programe si proiecte rationale care sa serveasca interesul cetateanului".

Vezi si:

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ludovic Orban discurs demitere Guvern Dancila, #Ludovic Orban premier guvern PNL , #motiune