Liga Alesilor Locali ai PNL declara razboi Legii incompatibilitatilor

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 18:16
2646 citiri
Liga Alesilor Locali ai PNL declara razboi Legii incompatibilitatilor
Foto: Facebook/Liga Alesilor Locali PNL

Liga Alesilor Locali ai PNL a votat o rezolutie prin care solicita modificarea Legii incompatibilitatii, astfel incat un primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de CJ sa poata face parte din Consiliul de Administratie (CA) sau din Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) societatilor de utilitati la nivel local.

Liga Alesilor Locali ai PNL a dezbatut si aprobat, sambata, la Constanta, mai multe rezolutii, una dintre acestea referindu-se la regimul incompatibilitatilor pentru alesii locali.

"Solicitam PNL si in special grupului parlamentar PNL sa redacteze proiectul de lege de modificare a Legii 215 si dezbaterea in regim de urgenta a Legii 313 pentru indepartarea asa-ziselor incompatibilitati dintre interesul public si interesul public.

Nu se poate sa traim intr-o tara in care doua interese publice sa aiba efecte contrare. Nu se poate ca un consilier local sau un consilier judetean sa nu poata vota daca isi depune candidatura pentru viceprimar sau vicepresedinte la Consiliul Judetean, pentru ca este in conflict de interese, isi procura un interes pentru sine. Nu se poate ca un primar sau un viceprimar, un presedinte sau vicepresedinte de Consiliu Judetean sa nu poata face parte din Adunarea Generala sau din Consiliul de Administratie al societatilor comerciale de utilitati la nivel local", a declarat presedintele Ligii Alesilor Locali ai PNL, Ciprian Dobre.

In cadrul acestei rezolutii - "Eficientizarea managementului in administratia publica locala" - s-a discutat si despre accelerarea procesului de absortie a fondurilor europene.

Astfel, Ciprian Dobre a afirmat ca Romania are de cheltuit fonduri financiare de aproape 31 de miliarde de euro, acestea fiind alocate prin noua programe operationale care au in total 57 de axe prioritare.

El a explicat ca din cele noua programe doar cinci sunt active si acestea partial, iar din cele 57 de axe prioritare doar opt sunt active, in timp ce din cele aproape 31 de miliarde de euro doar 2,11 miliarde de euro au fost activate.

"Cerem celor doi copresedinti ai PNL sa ceara masuri de indata Guvernului Ciolos pentru imbunatatirea ratei de absortie a fondurilor europene, noi nu putem merge in acest ritm. Daca mergem in acelasi ritm, ne prinde anul 2050 si nu vom ajunge nici la un sfert din fondurile pe care Romania le poate atrage.

Nu cred ca aceste guverne care s-au succedat, Guvernul Ponta, Guvernul Ciolos, sunt cele care pot amaneta viitorul acestei tari, eu cred ca fondurile europene trebuie sa fie al doilea buget de investitii al Romaniei. Cerem initierea de indata a unui dialog cu toate partidele responsabile din Romania pe aceasta tema a absortiei fondurilor europene, sunt necesare modificari majore ale legislatiei din Romania.

Celelalte tari din Uniunea Europeana au inceput din 2014 sa atraga fonduri, sa absoarba, noi nu am cheltuit niciun euro din exercitiul financiar 2014-2020", a spus Ciprian Dobre.

Celelalte doua rezolutii adoptate de Liga Alesilor Locali au fost "Agenda femeii din Romania" si "Urban - Rural - Aceeasi Romanie".

Peste 20 de primari si alti alesi locali, prinsi in incompatibilitate sau conflict de interese

Unul din noua primari, declarat incompatibil de ANI - ce probleme au edilii

Liga Alesilor Locali s-a intrunit, sambata, la Constanta, iar la eveniment, pe langa conducerea centrala a PNL, au fost prezenti si multi dintre candidati liberali la primariile din tara si la consilii judetene.

Printre cei care au sustinut discursuri s-au numarat Vergil Chitac, candidatul PNL la Primaria Constanta, Gheorghe Dragomir, candidat pentru presedintia Consiliului Judetean Constanta, Gheorghe Falca, candidat la Primaria Arad, Ilie Bolojan, candidat la Primaria Oradea, Pavel Badea, candidat la Primaria Craiova, Gheorghe Flutur, candidat pentru sefia Consiliului Judetean Suceava, Ludovic Orban, candidat pentru Primaria Bucuresti.

La eveniment au fost prezente aproximativ 2.000 de persoane, liberalii spunand ca nu au mai putut umple sala, deoarece pompierii au dat aviz doar pentru aceastra cifra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL lege incompatibilitati primari , #incompatibil