Liderii PSD si ACD au "rezolvat" Valcea si Botosani

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 19:19
2605 citiri
Liderii PSD si ACD au "rezolvat" Valcea si Botosani
Foto: Antena 3

Liderii PSD, PNL si PC au stabilit, vineri, in cadrul unei intalniri informale, ca de sambata, dupa semnarea protocolului de formare al USL, toate majoritatile din administratia locala sa fie formate in jurul celor trei partide, excluzand orice fel de colaborare cu PD-L.

"Am mai avut de reglat lucrurile in doua judete, in Valcea si Botosani. S-a rezolvat. S-a stabilit ca tot ce inseamna administratia locala, Consiliul Judetean, Consilii locale, majoritatile vor fi facute PSD-ACD. Este exclusa orice fel de colaborare cu PD-L", a spus secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Si omologul sau liberal, Radu Stroe, a afirmat ca, in virtutea dispozitiilor protocolului care va fi semnat sambata, toate organizatiile teritoriale PNL-PSD vor fi obligate sa treaca la aplicarea acestuia, insemnand constituirea majoritatilor potrivit noii situatii politice. "Nu intrevedem surprize prea mari, chiar deloc. Noua, liberalilor, unanimitatile nu ne-au placut niciodata, dar speram sa fie bine pentru tara, pentru partidele noastre, pentru toata lumea", a precizat Stroe.

Liderii PSD, PNL si PC au mai discutat si ultimele detalii organizatorice pentru sedintele care vor avea loc sambata.

La sediul PSD au participat presedintele Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, precum si secretarii generali Liviu Dragnea si Radu Stroe si purtatorii de cuvant Radu Moldovan si Mihai Voicu.

Protocolul de constituire a USL instituie o serie de reguli de cooperare a ACD si PSD pana la alegerile locale, precum obligatia elaborarii unor aliante in administratia locala de catre toate organizatiile locale si judetene in 30 zile de la semnarea protocolului.

Capitolul III al protocolui de constituire a Uniunii Social-Liberale este dedicat in intregime reglementarii colaborarii intre ACD si PSD la nivel judetean, respectiv la nivelul de sectoarelor din Bucuresti, pana la urmatoarele alegeri locale.

Astfel, documentul stipuleaza ca alianta va elabora un pact de neagresiune si de colaborare pe plan local, in plan politic general si in administratia publica locala, pact care va fi aplicat obligatoriu, fara exceptie, de catre toate organizatiile locale, de sector si ale Municipiului Bucuresti, precum si de organizatiile judetene ale partidelor. "In toate consiliile judetene si locale, partile vor constitui o alianta in termen de 30 zile de la semnarea prezentului protocol", se arata in document.

Conform acestuia, aliantele constituite pe plan local vor actiona prin sustinerea de proiecte comune pentru administratiile locale respective, precum si pentru alegerea in functiile de vicepresedinti ai consiliilor judetene, respectiv viceprimari, a cate unui membru din partea fiecarei parti semnatare, acolo unde este cazul.

Protocolul prevede si exceptii de la aceasta colaborare pentru consiliile judetene aflate in urmatoarele situatii: a) un partid component al Aliantei detine singur majoritatea in consiliul respectiv, situatie in care are libertatea de a decide asupra detinatorilor functiilor de vicepresedinte al consiliului judetean, b) cele trei partide nu pot forma o majoritate, iar unul dintre acestea are deja formata o majoritate cu un alt partid sau formatiune politica, cu exceptia PDL, situatie in care acesta poate continua colaborarea in formula existenta.

Documentul stipuleaza explicit ca "orice alianta cu PDL in administratia locala este interzisa".

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Alianta PSD ACD, #alianta psd pnl pc , #Alianta PSD ACD