Liderii politici, revoltati de seful Jobbik: Cat timp trebuie sa mai ascultam jigniri in casa noasta?

Vineri, 08 August 2014, ora 17:41
4809 citiri
Liderii politici, revoltati de seful Jobbik: Cat timp trebuie sa mai ascultam jigniri in casa noasta?

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu afirma, vineri, ca prezenta in Romania la manifestari publice a liderului extremist Gabor Vona reprezinta un real pericol la adresa democratiei si sustine ca acest lucru este posibil in ciuda faptului ca autoritatile de la Bucuresti au dat asigurari ca acesta va fi declarat indezirabil.

"Gabor Vona, liderul formatiunii extremiste Jobbik din Ungaria, se plimba nestingherit prin Romania, in ciuda faptului ca premierul Victor Ponta a dat asigurari ca va fi declarat indezirabil. Presa a semnalat prezenta lui Gabor Vona pe teritoriul Romaniei, ceea ce inseamna ca Victor Ponta a mintit din nou. (...)

Liderul Jobbik a luat in deradere balbele autoritatilor romane, exploatand diferenta dintre ceea ce reprezentantii statului roman, in frunte cu premierul, au anuntat si ceea ce au facut de fapt", este de parere Catalin Predoiu.

I s-a interzis sau nu liderului Jobbik sa intre in Romania? Vona Gabor, prezent in Harghita

Prim-vicepresedintele PDL adauga ca in raport cu liderul Jobbik statul roman trebuie sa dea dovada de fermitate.

"Liderul Jobbik si-a facut o faima proasta prin declaratii antidemocratice, antioccidentale, antisemite si populiste, prin simpatia pe care i-o arata lui Vladimir Putin si altor lideri autoritari. In apararea principiilor constitutionale si a valorilor democratice, statul roman trebuie sa arate fermitate, amendand derapajele grave", mai afirma Catalin Predoiu.

De ce nu s-a luat nicio masura legala?

De asemenea, vicepresedintele PC Codrin Scutaru considera ca autoritatile romane competente ar trebui sa reanalizeze cazul liderului Jobbik, Vona Gabor, si sa informeze de ce asupra acestuia nu s-a luat nicio masura legala pana acum.

Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)

"Ma intreb cate declaratii mai trebuie sa faca Vona Gabor, acasa la noi, pentru a fi declarat indezirabil? Cat timp va trebui sa mai ascultam aceste jigniri pentru noi, in casa noastra?

Cred ca autoritatile romane competente trebuie sa ne informeze de ce asupra acestuia nu s-a luat nicio masura legala, desi a adus grave jigniri statului roman", declara Codrin Scutaru, intr-un comunicat remis vineri de Partidul Conservator.

Liderul partidului de extrema dreapta Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, a declarat joi, in timpul unei prelegeri sustinute la tabara de vara de la Borzont, in judetul Harghita, ca autonomia secuilor este un obiectiv care se va realiza, mai devreme sau mai tarziu, orice ar face statul roman.

MAI: Extremistii maghiari, interzisi in Romania

In luna martie a acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a anuntat instituirea masurii nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei a unor cetateni unguri, care desfasoara in tara noastra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

Presedintele Traian Basescu preciza tot in luna martie ca a discutat cu premierul despre o solutie legislativa in cazul partidelor extremiste. Basescu a aratat ca pentru declararea lui Vona Gabor persoana indezirabila este o "procedura delicata".

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Vona Gabor Scutaru, #Vona Gabor Predoiu, #Vona Gabor indezirabil , #maghiari