Liderii PNL ai filialelor de sector nu exclud demisia in bloc dupa esecul de la alegerile europarlamentare

Duminica, 02 Iunie 2019, ora 19:07
6872 citiri
Liderii PNL ai filialelor de sector nu exclud demisia in bloc dupa esecul de la alegerile europarlamentare
Foto: Facebook / Cristian Busoi

Presedintii filialelor PNL de sector nu exclud varianta unei demisii in bloc de la sefia oganizatiilor liberale, in contextul analizei pe care o va face luni conducerea partidului cu privire la alegerile europarlamentare, a declarat liderul PNL Sector 4, Razvan Sava.

El a precizat ca liderii PNL de sector vor fi prezenti la sedinta Biroului Executiv al partidului care va avea loc luni, la Parlament de la ora 11.00.

Cristian Busoi (foto) conduce filiala PNL Bucuresti, Victor Picu este lider PNL Sector 1, Anca Boagiu este presedinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Razvan Sava la PNL Sector 4, Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.

Surse liberale au declarat ca la sedintele Biroului Executiv si Biroului Politic National ale PNL de luni Rares Bogdan este posibil sa fie validat sa preia sefia PNL Bucuresti, inlocuindu-l pe Cristian Busoi.

Alianta 2020 USR-PLUS a obtinut cel mai bun scor in toate sectoarele din Bucuresti la aelgerile europarlamentare din 26 mai.

Intrebat, duminica, daca este luata in calcul o demisie in bloc a liderilor PNL de la sectoare, Razvan Sava a raspuns: "Da, aceasta este o varianta care se vehiculeaza, dar nu este chiar ultima varianta".

Chestionat daca se asteapta la decizii de demitere a liderilor organizatiilor liberale, luni in BEX, Sava a spus ca va fi facuta o analiza cu privire la scorurile obtinute de PNL Bucuresti si filialele de sector la alegerile europarlamentare, insa "orice este posibil".

"Nu neaparat. Se va face o analiza din care se vor analiza inclusiv datele obtinute pe Bucuresti, obtinute de catre filiala Bucuresti si cele de sector. Vom vedea maine (luni - n.red.) ce se va intampla, discutiile care vor avea loc in BEX si hotararea care va fi luata. Asteptam analiza ca sa vedem despre ce e vorba. Orice este posibil. In urma analizei se va lua o hotarare, daca raman in aceeasi configuratie Bucurestiul sau nu. Inca nu este nimic sigur. Nu au fost cerut demisii inca", a explicat liderul PNL Sector 4.

Acesta a adaugat ca a existat o discutie referitoare la rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European.

"A fost si o discutie legata de rezultatul la alegeril europarlamentare. Nu este un rezultat foarte bun comparativ cu ce s-a obtinut la celelalte filiale din tara, dar trebuie sa vedem ce rezulta in urma analizei. Daca putea fi imbunatatit, daca acela era scorul mare, daca nu se putea face nicio imbunatatire", a completat Sava.

Schimbarea lui Busoi ar putea fi decisa dupa ce organizatia PNL Bucuresti a obtinut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumatate din scorul general al partidului, au precizat sursele citate.

Conducerea partidului ar mai putea formaliza si inlocuirea lui Florin Alexe de la sefia PNL Sector 3, o decizie luata de liberali in martie 2018, dar care a intarziat sa fie pusa in aplicare. Motivul schimbarii lui Florin Alexe este "pactizarea" cu PSD, in contextul relatiei si colaborarii sale cu primarul Sectorului 3 Robert Negoita.

Si Cristian Olteanu ar putea fi demis de la sefia PNL Sector 5 au mai spus, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Liberalii se vor reuni, la Parlament, in sedinta Biroului Executiv, luni de la ora 11.00, urmand ca de la 13.00 sa aiba loc Biroul Politic National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#demisii sefi filiale PNL sectoare, #Busoi inlocuit PNL Bucuresti, #Raser Bogdan sef PNL Bucuresti , #demisie