Liberalii vor depune motiuni simple impotriva ministrilor Toader, Teodorovici si Les

Vineri, 01 Februarie 2019, ora 11:28 1718 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Partidul National Liberal

Presedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, vineri, ca liberalii vor depune la inceputul sesiunii parlamentare motiuni simple impotriva ministrilor Justitiei, Finantelor si Apararii, Tudorel Toader, Eugen Teodorovici si respectiv Gabriel Les.

"Deja avem pregatite. Am anuntat motiuni simple impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care va fi depusa la Camera Deputatilor. Am pregatit motiune impotriva ministrului Finantelor, Orlando Teodorovici.

De asemenea, suntem pregatiti cu o analiza extrem de critica pe zona Apararii", a afirmat Ludovic Orban, la finalul reuniunii de vineri a ministrilor de Externe ai Partidului Popular European (PPE).

Acesta a precizat ca se impune o motiune simpla si impotriva ministrului Gabriel Les din cauza situatiei legate de programele de inzestrare, respectiv intarzierea achizitionarii corvetelor.

"Vom depune cu siguranta o motiune impotriva ministrului Apararii, pentru ca situatia in ceea ce priveste programele de inzestrare, ceea ce se intampla la Ministerul Apararii, modul in care ministrul Apararii nesocoteste conditii fundamentale care tin de buna functionare a Armatei ne determina sa cerem demiterea ministrului Apararii", a conchis liderul PNL.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, la inceputul acestei luni, ca a suspendat procedura de achizitie a corvetelor multifunctionale.

Suspendarea procedurii a venit dupa ce Santierul Naval Constanta (SNC) a actionat in instanta Guvernul si MApN, cerand anularea licitatiei privind programul de inzestrare cu corvete multifunctionale.

La primul termen al procesului instanta a dispus amanarea dosarului, Santierul Naval Constanta nu a fost reprezentat de avocat, astfel ca instanta a dispus amanarea dosarului. Un nou termen de judecata a fost stabilit pentru data de 20 februarie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News