Liberalii se reunesc pentru validarea premierului coaliției PNL-PSD-UDMR. Dan Vîlceanu ar putea prelua ministerul Fondurilor Europene

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 09:421710 citiri
Liberalii se reunesc pentru validarea premierului coaliției PNL-PSD-UDMR. Dan Vîlceanu ar putea prelua ministerul Fondurilor Europene
Nicolae Ciucă urmează să fie primul premier prin rotație FOTO Facebook/ Guvernul României

Liberalii se reunesc în şedinţă a Biroul Politic Naţional, de la ora 8.30, la Vila Lac, pentru a valida prremierul comun al coaliţiei PNL-PSD-UDMR, cu care cele trei partide vor merge la Palatul Cotroceni. Între timp, negocierile pentru echipa de miniştri continuă, în interiorul partidului, iar Dan Vîlceanu ar putea să meargă la Ministerul Fondurilor Europene.

Liberalii vor valida propunerea ca Nicolae Ciucă să fie premierul Guvernului PNL-PSD-UDMR, în prima rotaţie liberalii preluânf şefia Executivului până în 1 iulie 2023.

Discuţii sunt în partid şi în privinţa ministerelor care vor fi deţinute de PNL în noul Guvern. Lideri din teritoriu şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la negocierile duse de echipa PNL, căreia i se reproşează că a pierdut ministere importante, precum Dezvoltarea, Transporturile şi Finanţele.

În formula negociată până la acest moment, La Externe va rămâne Bogdan Aurescu, la nterne, Lucian Bode şi la Educaţie - Sorin Cîmpeanu, în timp ce Ministerul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu. Acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL.

La Justiţie va fi Cătălin Predoiu, însă a fost vehiculată şi Alina Gorghiu. La IMM şi Turism, minister nou, a fost vehiculat Robert Sighiartău şi Florin Roman, la Digitalizare.

Ministerul Fondurilor Europene ar putea fi preluat de Dan Vîlceanu, apropiatul lui Florin Cîţu, în urma ultimelor negocieri din partid. Au fost vehiculaţi pentru acest portofoliu şi Cristian Buşoi şi Marcel Boloş.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News