Leon Danaila a fost pacalit ca liftul e stricat si a urcat 3 etaje pe scari ca sa-si preia mandatul de parlamentar: Naivitate de politician incepator

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 23:13
37708 citiri
Leon Danaila a fost pacalit ca liftul e stricat si a urcat 3 etaje pe scari ca sa-si preia mandatul de parlamentar: Naivitate de politician incepator
Foto: Facebook/:Leon Danaila Pagina Oficiala

Parlamentarii alesi in Bucuresti au fost invitati vineri sa-si preia certificatele de senatori si deputati castigate in urma scrutinului din 11 decembrie, de la ceremonie lipsind liderii PMP si ALDE, Traian Basescu, respectiv Calin Popescu Tariceanu.

Primii care au venit sa-si ia mandatele de senatori si deputati au fost noii alesi social-democrati. Cei noi, mai timizi, s-au oprit sfiosi pe hol, neindraznind sa intre neinvitati in sala pregatita de ceremonie cu scaunele aranjate de-a stanga si de-a dreapta.

Veteranii cu mai multe mandate la activ au intrat direct si s-au asezat pe scaunele de pe partea dreapta, astfel incat liberalii n-au avut alta solutie decat sa stea pe stanga. Cand aproape toata lumea se adunase, sala Biroului Electoral arata ca un Parlament in miniatura: PSD si ALDE intr-o parte, PNL si PMP vizavi, iar USR in spate, nici cu unii, nici cu altii, nici pe stanga, nici pe dreapta.

Seniorul Leon Danaila a urcat pe trepte cele trei etaje pana la sala unde avea sa aiba loc ceremonia. Fusese pacalit la intrarea in cladire ca liftul e stricat, desi acesta functiona perfect. "Naivitate de politician incepator", a comentat cineva.

Desi majoritatea liderilor de partide au candidat in Bucuresti, aproape niciunul nu a venit sa-si ia mandatul in persoana. Au preferat sa-si trimita secunzii, parlamentari si ei. A lipsit Traian Basescu, a fost absent si Calin Popescu Tariceanu.

Nicusor Dan, liderul USR, a tinut insa sa fie prezent, si-a adus cu el toti senatorii si deputatii din Capitala, plus cativa simpatizanti pentru poza. "Tariceanu probabil ca are alta activitate, a mandatat pe altcineva ca sa preia mandatul", i-a justificat absenta Daniel Constantin, iritat de curiozitatea jurnalistilor.

Viitorii parlamentari si-au luat biletele de intrare in Casa Poporului, le-au privit admirativ, unii s-au pozat, apoi s-au imprastiat care-ncotro. Unii, cei mai versati, s-au oprit sa faca declaratii presei.

Daniel Constantin de la ALDE anunta o farama din ceea ce crede el ca va fi planul viitorului Guvern din care spera sa faca parte. "Trebuie sa schimbam legislatia astfel incat sa nu ne mai lovim de aceasta situatie neplacuta, sa nu avem o autostrada care sa lege Ardealul de Tara Romaneasca", a spus co-presedintele ALDE.

"Vom incepe discutiile pentru noul Guvern, orice este posibil. Nu s-a discutat nimic despre un posibil premier, o sa vedem saptamana viitoare", a comentat si Robert Cazanciuc, fost ministru al Justitiei in Guvernul Ponta, si pretendent din nou la fotoliul ministerial.

Valeriu Steriu, proaspat ales deputat de Bucuresti pe listele PMP, face o declaratie de om trecut prin ciurul si darmonul politicii dambovitene. "Suntem pe orice varianta de dreapta deschisi si dispusi sa analizam posibilitatile, dincolo de cele aritmetice, si cele politice", a sustinut el.

Ultimul care a venit la declaratii a fost Nicusor Dan, liderul USR. "Noi nu facem aliante cu nimeni", a transmis el.

Cei 42 de parlamentari bucuresteni, 29 de deputati si 13 senatori, vor depune juramantul de credinta marti, 20 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parlamentari Bucuresi certificate, #Leon Danaila urcat scari, #Leon Danaila pacalit lift , #parlamentari