CCR a amanat decizia pe sesizarea lui Iohannis privind legea care interzice referirea la identitatea de gen in scoli

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 14:061917 citiri
CCR a amanat decizia pe sesizarea lui Iohannis privind legea care interzice referirea la identitatea de gen in scoli
Foto: Unsplash

Curtea Constitutionala a decis sa amanare, pentru 28 octombrie, pronuntarea pe sesizarea lui Klaus Iohannis privind neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea educatiei nationale 1/2011, prin care este interzisa abordarea temelor legate de identitatea de gen in scoli.

"Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea art. 7 din Legea educatiei nationale nr.1/2011, obiectie formulata de Presedintele Romaniei, Curtea Constitutionala a amanat pronuntarea pentru data de 28 octombrie 2020", arata CCR, intr-un comunicat de presa.

Pe 10 iulie, seful statului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea legii educatiei, adoptata pe 17 iunie de catre Senat, care prevede interzicerea in scoli si universitati a oricarei referiri privind identitatea de gen.

Presedintele Iohannis argumenteaza ca forma actului normativ contravine principiului egalitatii cetatenilor, cel privind asigurarea accesului la invatatura, cel care se refera la protectia copiilor si tinerilor precum si prevederile privind libertatea constiintei, toate incluse in Constitutie.

Actul normativ, in forma transmisa la promulgare, modifica si completeaza articolul 7 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, in sensul interzicerii in unitatile, in institutiile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale, inclusiv in unitatile care ofera educatie extrascolara, a activitatilor "in vederea raspandirii teoriei sau opiniei identitatii de gen, inteleasa ca teoria sau opinia ca genul este un concept diferit de sexul biologic si ca cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi".

De asemenea, CCR a amanat tot pentru 28 octombrie, obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind comasarea terenurilor agricole detinute de asociatiile agricole constituite de unitatile de cult, obiectie formulata de 51 de deputati apartinand grupurilor parlamentare ale USR, UDMR, PNL, grupului minoritatilor, precum si deputati neafiliati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Avantul_Propasirea
rank 2
ccr-ul infectat cu pesedisti are nevoie de o deratizare generala