Parlamentul a aprobat si bugetul asigurarilor sociale fara amendamente. Liderul senatorilor PSD: "Descurcati-va, dragi romani"

Marti, 02 Martie 2021, ora 20:28
2804 citiri
Parlamentul a aprobat si bugetul asigurarilor sociale fara amendamente. Liderul senatorilor PSD: "Descurcati-va, dragi romani"
Parlamentul a aprobat bugetul asigurarilor sociale FOTO Parlamentul Romaniei

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, in plenul reunit de marti, proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2021, in forma initiata de Executiv, fara amendamente. Si proiectul legii bugetului de stat pe acest an a fost adoptat de Parlament in forma propusa de Guvern.

Au fost voturi 254 "pentru" si 128 de voturi "impotriva" si nicio abtinere.

Proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2021 a primit aviz favorabil sambata in comisiile pentru buget ale Legislativului, in forma initiatorului. Acesta este stabilit la venituri in suma de 90.08 miliarde lei lei, si la fel la cheltuieli, la credite de angajament si la credite bugetare.

Suma de 283,325 milioane lei este pentru sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale si la cheltuieli este de140.395 milioane lei, la fel la credite de angajament si la credite bugetare, iar excedentul este de 142.93 milioane lei.

Urmatoarele elemente au fost luate in considerare in alcatuirea bugetului asigurarilor sociale de stat pe acest an si anume valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020, cresterea castigului salarial mediu brut in anul 2021 la 5.380 lei, fata de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 si 4.853 lei realizat in anul 2019.

De asemenea, a fost avuta in vedere cresterea numarului de someri inregistrati si cifra ar fi de 310.000 de persoane pentru acest an, comparativ cu 305.000 anul trecut. Cresterea ratei somajului inregistrat ar fi de 3,6%, comparativ cu 3,5% la sfarsitul anului trecut, conform notei de fundamentare a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat.

Prin aceste proiect este asigurata repartitia PIB pentru domeniul social care vizeaza sistemul public de pensii si sistemul asigurarilor pentru somaj. Este alocat un procent de 8,4% din PIB pentru a sprijini aceste doua domenii.

"Dragi votanti ai partidelor de la guvernare, dragi copii, dragi antreprenori, PNL si colegii din coalitie va propun sloganul lor pe 2021 care este <>. Descurcati-va, dragi romani, pentru ca asta este tot ceea ce poate sa va propuna aceasta coalitie. Si impreuna, si dumneavoastra ati luat si noi am luat plasa cu acest Guvern si speram ca ceea ce se intampla acum in politica romaneasca sa fie ultima experienta de acest gen. Aceasta este plasa pe care am luat-o. Apoteotic", a afirmat liderul senatorilo PSD.

Mai puteti citi:

Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
La propunerea USR, Germina Nagâţ a fost votată, în plenul reunit de marţi al celor două Camere, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Parlamentul Romaniei, #legea bugetului, #asigurari sociale , #parlament