Lazaroiu: L-am pus pe presedinte intr-o situatie delicata. Cui ii cere scuze

Luni, 29 Iulie 2013, ora 14:58
4223 citiri
Lazaroiu: L-am pus pe presedinte intr-o situatie delicata. Cui ii cere scuze

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a comentat scandalul de presa izbucnit dupa ce a postat pe Facebook o fotografie cu postul de televiziune Antena 3 dupa gratii, recunoscand ca l-a pus pe presedintele Traian Basescu intr-o situatie dificila.

Intr-o declaratie acordata Ziare.com, Lazaroiu ii transmite scuze Mihaelei Barzila, prezentatoarea Antena 3 care aparea in poza respectiva, pe care spune ca a sters-o tocmai pentru ca i-a parut rau fiindca jurnalistul in cauza nu avea nicio legatura cu "politica de manipulare a postului".

Intrebat daca isi va da demisia, Lazaroiu a spus ca nu isi da demisia la cererea presei.

Citeste mai jos raspunsurile acordate Ziare.com de consilierul presidential Sebastian Lazaroiu, pe marginea scandalului cu Antena 3:

De ce ati postat "celebra" poza cu Antena 3 dupa gratii, ce voiati sa transmiteti?

A fost o ironie, un pamflet, cum le place celor de la Antena3 sa isi mascheze atacurile injurioase. Facebook-ul e un mediu de comunicare mult mai liber decat mediile conventionale. Sa nu uitam ca Antena3 este acum sub ancheta din cauza unor acuzatii de santaj, nu pentru ca ar critica pe cineva. Sunt acuzatii grave. La asta se referea ironia. Mesajul era simplu: justitia sa nu se lase intimidata de linsajul mediatic de la Antena3.

Ce v-a determinat sa o stergeti?

Mi-a parut rau, pentru ca in poza aparea un om care nu avea nicio legatura cu politica de manipulare si minciuna a postului, doamna Mihaela Barzila, si nici cu acest caz de santaj documentat de DNA. Regret ca am pus-o in situatia aceasta si ii cer scuze.

Ce v-a spus presedintele Basescu dupa aceasta poveste?

Am discutat cu presedintele la intoarcerea din concediu, dar nu voi face publice aceste discutii.

Considerati ca ati adus prejudicii presedintelui prin aceasta postare?

Cred ca l-am pus intr-o situatie delicata, pentru ca la Antena3 s-a inflamat totul in nota obisnuita: ca Presedintele ii vrea dupa gratii. Dar asta e o placa pe care o auzim de 8 ani la Antena3. Si Antena3 emite in continuare netulburata.

Va ganditi sa va dati demisia, asa cum v-a cerut-o o parte a presei?

Eu nu-mi dau demisia la cererea presei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Lazaroiu scuze Antena 3, #Lazaroiu Antena 3 Traian Basescu , #consilier