Reacție după apariția a două românce în topul celor mai influente personalități din Europa: "Un exemplu că situația poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul"

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 14:02
5603 citiri
Reacție după apariția a două românce în topul celor mai influente personalități din Europa: "Un exemplu că situația poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul"
Printre personalitățile politice marcante în Europa apar figurile Maiei Sandu și ale Codruței Kovesi FOTO Politico

Au început să apară reacții după ce Laura Kovesi, fosta șefă DNA și actual procuror șef al Parchetului European, și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, au apărut în topul celor mai influențo 20 oficiali europeni, realizat de publicația Politico.

„Kövesi are o misiune de a curăţa Europa. În calitate de prim procuror-șef al Uniunii Europene, ea are mandatul de a elimina frauda care implică fonduri UE și crima organizată, o premieră pentru bloc, exact când aceasta începe să transfere miliarde de bani în numerar la capital. Aceasta îi conferă o mare putere, chiar dacă încă se bazează pe instanțele naționale pentru a desfășura procese reale.

În condițiile în care statul de drept se ridică în fruntea agendei UE, toți ochii sunt asupra modului în care folosește un birou despre care spune că este „una dintre cele mai importante locuri de muncă din UE”, a scris Politico.

Maia Sandu este inclusă la categoria „visătorilor” - the dreamers, iar jurnaliștii de la Politico vorbesc de misiunea dificilă de a asigura echilibrul Moldovei, cea mai săracă țară din Europa, între aspirațiile către UE și presiunea Rusiei.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a reacționat în urma acestor desemnări și a transmis felicitări Laurei Kovesi și Maiei Sandu.

Acesta este de părere că Maia Sandu este un exemplu de femeie în politică de urmat și de către România.

În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, Pîslaru subliniază că nominalizarea este un semn că e bine ce face și că nu trebuie să se dea bătută, într-o postare, pe pagina sa de pe Facebook:

"Două românce sunt în topul celor mai influenți 28 de europeni!

Felicitări, Maia Sandu și Laura Codruța Kövesi!

Este o validare a unei munci fantastice și un exemplu că situația poate fi mereu mai bună, oricât de întunecat ar părea prezentul. Mai ales când ne gândim la proteste, la zilele state în frig, la momentele în care și România, și Moldova păreau că se luptă cu giganți, cu corupți care nu pot pierde nicicum.

Pentru Maia Sandu este o dublă realizare: este primul politician din Republica Moldova într-un astfel de top european. Este un simbol că Moldova poate și trebuie să aibă aspirații solide către Uniunea Europeană și un exemplu de femeie în politică de urmat și de către România. Dar peste orice altceva, este meritul său și al echipei sale, care, odată câștigate alegerile din țară, au impresionat capitalele europene.

Pentru Laura Codruța Kövesi, este un semn că e bine ce face și că nu trebuie să se dea bătută în fața primei opoziții din aceleași capitale, care se tem, deja, de rezultatele muncii sale.

Corupția e de neacceptat și nu pot decât să mă bucur observând transpirațiile reci care trec pe sub o serie de gulere importante din România, dar și din alte state membre, când văd că procurorul-șef european e neobosit!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel, preşedintele Consiliului European a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, transmite vineri, 19...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Laura Codruta Kovesi, #maia sandu, #top, #personalitati, #influente, #Europa, #dragos pislaru , #stiri politice