Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 13:34
3157 citiri
Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a facut public calendarul procedurilor ce vor trebui indeplinite de candidatii propusi pentru sefia parchetelor. Daca vor fi acceptati, acestia ar putea sa-si ocupe functiile abia la inceputul lunii iunie.

Procedurile incep din 3 aprilie, prin depunerea documentelor necesare de catre candidati la CSM, vor continua cu o perioada de aproximativ o luna pentru dezbaterea publica a planurilor de management, apoi, timp de o saptamana, analiza reactiilor, dupa care urmeaza intervievarea candidatilor, astfel incat abia pe 3 iunie vor putea fi transmise avizele catre Ministerul Justitiei.

"Pentru asigurarea transparentei si obiectivitatii procedurii de avizare a numirii in aceste functii de conducere, exigente exprimate constant si de catre Comisia Europeana in rapoartele de progrese din cadrul MCV, avand in vedere importanta lor pentru functionarea sistemului judiciar, pentru apararea ordinii de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenesti, pentru apararea intereselor generale ale societatii, Sectia pentru procurori a hotarat, cu unanimitate de voturi, in sedinta de astazi, 03.04.3013 stabilirea urmatorului calendar de desfasurare a procedurii:

03.04.2013-30.04.2013 - solicitarea documentelor ce trebuie sa insoteasca candidaturile si termen pentru transmiterea tuturor documentelor cerute de lege si regulament;

30.04.2013-21.05.2013 - punerea in dezbatere publica a proiectelor de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturilor;

21.05.2013-28.05.2013 - analiza rezultatelor demersului anterior;

28, 29, 30.05.2013 - intervievarea candidatilor;

03.06.2013 - transmiterea avizelor catre Ministerul Justitiei", se arata intr-un comunicat de presa, remis Ziare.com.

Ponta s-a razgandit din nou: Kovesi propusa sef la DNA, Nitu - procuror general

Propunerile inaintate, miercuri, de ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta, sunt Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei; Bogdan Licu pentru functia de prim adjunct al procurorului general; Codrut Olaru pentru functia de adjunct al procurorului general; Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al DNA; Alina Bica pentru functia de procuror sef al DIICOT si Elena Georgiana Hosu pentru functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Avizul CSM este consultativ. Ultimul cuvant in ce priveste numirea procurorilor la sefia parchetelor il va avea presedintele Traian Basescu.

O.A.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#calendar CSM procurori, #interviuri CSM procurori, #procedura CSM procurori , #procurori sefi