Klaus Iohannis a discutat cu Kelemen Hunor pentru formarea unei coaltii de guvernare: "Alte discutii nu am avut"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 07:24
Klaus Iohannis a discutat cu Kelemen Hunor pentru formarea unei coaltii de guvernare: "Alte discutii nu am avut"
FOTO Facebook/Kelemen Hunor

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, luni seara, la Digi 24, ca presedintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coalitie de guvernare.

"Pot sa confirm ca a existat o discutie intre domnul presedinte Iohannis si domnul presedinte Kelemen Hunor in cursul zilei de astazi. Vor urma consultari in cateva zile, imediat dupa ce alegerile vor fi validate, vor fi declansate consultari, aceasta a fost tema discutiei", a precizat liderul senatorilor UDMR.

Acesta a precizat ca formatiunea asteapta rezultatul oficial al alegerilor, pentru a se stabili numarul de mandate ale fiecarei formatiuni care va intra in Parlament.

"Dupa aceea, daca vom fi chemati la negocieri, fara niciun fel de discutie, orice dezbatere la care am fost chemati am spus da", a mai afirmat Cseke Attila.

Acesta a explicat ca UDMR nu a fost contactata de PSD: "In afara de aceasta discutie care a fost intre domnul presedinte Iohannis si presedintele UDMR, alte discutii nu am avut. Domnul presedinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori ca e de dorit ca in Romania sa fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea in urmatoarele zile care vor fi aceste dezbateri si consultari".

Citeste si:
Kelemen Hunor: Romania ar avea nevoie de un guvern stabil cu majoritate parlamentara solida de centru-dreapta

Kelemen Hunor sustine participarea UDMR la guvernare: "Nu era nevoie de un partid parlamentar ca AUR"

 Articol citit de 2259 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  medgidnicolai
  08.12.2020, 10:45
  penibil
  apeleaza la cei pe care, cu o luna in urma ii jugnea grosolan in mod public. ca sa vedeti ce caracter are acest domn presedinte. se agata ca inecatul de franghie. eu as fi tras franghia inainte sa se apuce de ea. dar nu depinde de mine. mghiarii fac parte din ppe. si primesc, ca si liberalii, ordine de la bruxelles.