Kelemen Hunor înaintează cea mai optimistă dată de a putea fi votat guvernul PSD-PNL-UDMR. „Sunt convins că vom găsi o soluţie”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:55 1592 citiri
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, 9 noiembrie, după negocierile pentru formarea unui Guvern, că Executivul format din noua coaliție de guvernare va fi votat cât mai repede.

Liderul UDMR speră ca în 18 noiembrie să existe un vot în Parlament. Liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al Programului de guvernare, dar şi cine va discuta despre acordul politic în baza căruia se va guverna.

”Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat, marţi, Kelemen Hunor, la finalul discuţiilor de la Parlament.

Acesta a precizat că liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al Programului de guvernare, dar şi cine va discuta despre acordul politic în baza căruia se va guverna.

”O echipă pentru a discuta cadrul de funcţionare, acordul politic şi ne apucăm de discutat fiecare capitol. Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a mai afirmat liderul UDMR.

Acesta a explicat că nu s-a discutat cine va da premierul: ”Rămâne în discuţie”.

”Când reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere, sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic”, a adăugat Kelemen Hunor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1