Jumatate dintre profesori vor greva generala in perioada Bac-ului, dupa haosul din Legea Salarizarii UPDATE

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 17:30
4455 citiri
Jumatate dintre profesori vor greva generala in perioada Bac-ului, dupa haosul din Legea Salarizarii UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel putin o proba a Bacalureatului este in pericol din cauza nemultumirii profesorilor care anunta ca vor sa intre in greva generala pe 12 iunie.

Dupa ce peste 3.000 de profesori din Cluj au anuntat ca intra in greva generala luni, acum si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta ca jumatate dintre membri sai intentioneaza acelasi lucru.

In cadrul FSLI a fost organizat in aceasta saptamana un referendum pentru a stabili daca profesorii vor protesta si sub ce forma. Concluzia a fost ca 50% dintre ei s-au pronuntat pentru declansarea grevei generale, dupa cum a spus Constantin Rada, secretar general FSLI, la Realitatea TV.

"FSLI a solicitat referendum in randul membrilor. Aproape 50% sunt pentru declansarea grevei generale (...) Facem apel la premierul Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa accepte o intalnire de urgenta pentru deblocarea situatiei.

Noi nu mai avem incredere in promisiuni...Daca in programul de guvernare era prevazut ca majorarile salariale sa intre in vigoare de 1 iulie, asa trebuie sa ramana... Nu de la 1 ianuarie si doar cu 25%... Ce incredere sa mai ai, daca nu isi respecta promisiunile electorale cu care au castigat alegerile", a spus Constantin Rada.

Si Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" organizeaza acest referendum pana luni, a declarat, pentru Ziare.com, Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret".

Sindicalistii din Educatie s-au declarat nemultumiti de Legea salarizarii unitare, votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

UPDATE - 17:30 - Secretarul de stat Gabriel Ispas din Ministerul Educatiei a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ar fi o premiera un protest pe baza unui act normativ care nu a intrat inca in vigoare, sustinand ca daca se va incerca declansarea conflictului de munca din cauza legii salarizarii, ministerul va cere imediat suspendarea acestuia.

"Legea salarizarii votata de Parlament este in momentul de fata in procedura constitutionala de adoptare, adica grupurile politice parlamentare pot sa-si exprime dorinta de a sesiza Curtea Constitutionala. Eu nu am vazut o idee de protest pe baza unui act normativ care nu a intrat in vigoare. Ar fi o premiera (...) Din punct de vedere juridic, daca cineva, pe aceasta chestiune, va incerca sa declanseze conflict de munca, vom cere imediat suspendarea acestuia", a mai precizat secretarul de stat.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#profesori greva generala luni, #profesori legea salarizarii , #legea salarizarii