Ivan (PSD): Referendum pentru Constitutie in 2014, o varianta. Care e dezavantajul

Joi, 27 Iunie 2013, ora 11:25
1980 citiri
Ivan (PSD): Referendum pentru Constitutie in 2014, o varianta. Care e dezavantajul

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, spune ca USL ia in considerare mai multe variante pentru ca referendumul pentru noua Constitutie sa treaca, inclusiv organizarea lui in 2014, odata cu alegerile prezidentiale sau europarlamentare.

USL trebuie sa ia in considerare mai multe scenarii, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca pragul de prezenta pentru ca un referendum sa fie validat poate fi coborat la 30%, dar numai peste un an.

"Poate fi si asta o optiune (referendum pentru Constitutie in 2014 - n.red), numai ca fiecare varianta de lucru are si parti bune, si parti rele. O mutare a referendumului de modificare a Constitutiei inseamna o intarziere a regionalizarii, ceea ce ar face ca noi sa nu ne incadram in programul pentru viitorul cadru financiar al Uniunii Europene, 2014-2020, cu regiunile de dezvoltare", a spus Ivan pentru Ziare.com.

"Analizam toate variantele, nu renuntam nici la modificarea Constitutiei, nici la regionalizare, sunt doua proiecte fundamentale pentru Romania, pe care ni le-am asumat in campania electorala, pe care le vom duce pana la capat. In ce varianta, urmeaza sa discutam.

Ne vom sfatui in USL, vom vedea cea mai buna varianta. Nu inteleg de ce a motivat Curtea Constitutionala ca e nevoie de un an de zile pentru ca o lege sa intre in vigoare, eu stiam ca o lege, odata publicata in Monitorul Oficial, produce efecte. Se pare ca nu ma pricep eu bine...", a mai adaugat europarlamentarul PSD.

N-am refuzat dialogul cu PDL, dar nu depinde de ei

Intrebat daca decizia CCR poate aduce o intelegere cu Opozitia, pentru ca noua Constitutie sa treaca, Ivan a raspuns: "Nici acum n-am refuzat dialogul cu Opozitia, Opozitia a refuzat dialogul cu noi. Au cautat doar motive sa iasa din dialogul cu USL si sa nu participe la aceasta discutie despre Constitutie".

Ivan mai crede ca romanii vor decide daca vin la Constitutie, fara sa fie nevoie de PDL.

"Daca ar fi fost bine intentionati si ar fi dorit sa participe la discutia despre Constitutie, ar fi facut-o. PDL doar a mimat discutia, au depus niste amendamente despre care erau ferm convinsi ca nu vor trece si a iesi din comisia de revizuire.

Cred ca, dupa toti anii care au trecut, numai de scandal institutional, de lupte intre Parlament, Guvern, Presedintie, dupa 8 ani de Traian Basescu, romanii au inteles ca ne trebuie alta Constitutie, conteaza mai putin care sunt partidele care sustin si care nu sustin. Romanii vor iesi la vot, e o reparare a ceea ce a fost in anii acestia - haos, scandal, luptele astea care se reflecta in nivelul de trai, pana la urma", a conchis Ivan.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ivan referendum Constitutie 2014, #referendum Constitutie prezidentiale , #referendum