Iuliu Winkler (UDMR): Indemnam cetatenii sa participe la referendum si sa raspunda cu "da" la ambele intrebari

Sambata, 04 Mai 2019, ora 19:34
4538 citiri
Iuliu Winkler (UDMR): Indemnam cetatenii sa participe la referendum si sa raspunda cu "da" la ambele intrebari
Foto: Facebook / Iuliu Winkler

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a indemnat cetatenii sa participe la referendumul din 26 mai si sa raspunda cu "da" la ambele intrebari pe tema justitiei.

"Noi indemnam cetatenii sa participe la referendum si, mai mult decat atat, sa raspunda cu 'da' la ambele intrebari.

Mai mult decat atat, la cea de-a doua intrebare, UDMR este putin mai intransigent, pentru ca noi, de foarte multa vreme, de cel putin 20 de ani, spunem ca ordonantele de urgenta nu trebuie sa existe decat pentru situatii de urgenta. Iar acestea sunt in doua cazuri: razboi sau calamitate naturala foarte grava. In rest, ordonanta de urgenta trebuie sa dispara ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului", a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, Iuliu Winkler, care ocupa primul loc pe lista de candidati ai UDMR la alegerile din 26 mai.

Europarlamentarul UDMR a mai vorbit si despre alte teme de campanie, cum ar fi efectele Brexit-ului.

"Ne aflam in perioada de elaborare a bugetului, de sapte ani, al Uniunii Europene, 2021 - 2027. Acest buget va fi afectat in momentul in care Brexit-ul se intampla, daca se intampla, si Regatul Unit al Marii Britanii paraseste Uniunea Europeana. Asadar, daca acest lucru se intampla, bugetul UE va fi mai mic cu 12 pana la 13 miliarde euro. Exista propuneri conform carora aceasta diminuare ar putea afecta statele din Europa Centrala si de Est, deci si Romania. Noi dorim sa pastram politica agricola comuna a Uniunii Europene, in asa fel incat sa putem primi in continuare sprijin", a aratat europarlamentarul UDMR.

Tot in domeniul economic, europarlamentarul UDMR sustine ca este foarte important sa existe o politica de coeziune, care sa continue sa finanteze dezvoltarea regionala din Romania, din Transilvania si din Banat.

Un alt obiectiv al UDMR il reprezinta protejarea minoritatilor nationale in Uniunea Europeana. In acest sens, spune Iuliu Winkler, este nevoie de o reglementare la nivel european privind minoritatile din UE, deci si a minoritatii maghiare din Romania.

"Trebuie sa aducem niste reguli de la Bruxelles, care sa oblige Guvernul sa reduca birocratia. Totodata, insa, trebuie actionat si de la nivel local, pentru a pune presiune, in acest sens, pe Guvernul de la Bucuresti", a mai spus, printre altele, Iuliu Winkler.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iuliu Winkler referendum justitie, #UDMR referendum justitie , #referendum