Iulian Chifu: "Vocea Rusiei", instrument de dezinformare si ingerinta in politica din Romania

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 15:57
3353 citiri
Iulian Chifu: "Vocea Rusiei", instrument de dezinformare si ingerinta in politica din Romania

Consilierul prezidential Iulian Chifu afirma intr-o analiza ca "Vocea Rusiei", postul public de la Moscova, a fost in 2012 un instrument de propaganda, dezinformare si ingerinta in politica romaneasca prin incitarea la scandal intre presedintele Basescu si Guvern.

"Am putut vedea, intr-adevar, faptul ca acest post public rus a devenit un instrument tot mai des utilizat de presiune si manipulare publica in Romania. Partial pentru ca a fost utilizat de unii actori in perioada electorala. Partial pentru ca media a privit-o ca pe o ciudatenie si a promovat audienta din jurul acestui fenomen.

Cred totusi ca ne-am facut rau singuri supralicitand si dand importanta acestui instrument de propaganda si dezinformare, in orice caz de ingerinta in politica romaneasca", evidentiaza Iulian Chifu.

Vocea Rusiei, reactie la Dan Dungaciu: Confesiunile unui rusofob

De asemenea, el considera ca nu poate fi comentata componenta de analiza si opinii pe care postul e liber sa le promoveze. Potrivit lui Chifu, dincolo de acestea, "lucrurile au degenerat in actiuni si interventii profund inamicale".

"Daca analiza si parerile sunt libere, ca in cazul oricarui instrument media - si numai de asta nu se poate plange cineva, ca nu ar exista presa libera n Romania - amestecul in treburile interne ale unui stat (principiu pe care Moscova clameaza cat se poate de sus si tare ca-l apara si promoveaza) si elementele de incitare la scandal si divergente in special pe linia Presedinte-Guvern, acestea sunt inacceptabile. Aici s-a depasit grav masura si cred ca responsabilii postului si autoritatile de la Moscova trebuie sa realizeze acest lucru", declara consilierul presedintelui Traian Basescu.

Potrivit lui Chifu, daca in 2012 a existat un spatiu pentru "pescuit in ape tulburi", acesta s-a inchis, iar bunele relatii nu pot fi construite "pe lipsa de respect si pe fortari ale unor realitati".

"Trebuie sa existe un cadru natural si normal, un spatiu de respect reciproc si revenire in normalitate, un pas inapoi in agresivitate si crearea cadrului pentru ca orice fel de negocieri si perspectiva unor relatii normale sa poata fi construite. Bunele relatii din documente nu fac decat sa cuantifice si sa reflecte bune relatii din realitate, deci hai sa le lasam pe acestea sa se dezvolte, daca vrem sa avem si acorduri corecte si reciproc avantajoase", mai afirma consilierul pentru afaceri strategice si securitate internationala al presedintelui Basescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Iulian Chifu Vocea Rusiei, #Chifu Vocea Rusiei dezinformare politica Romania, #Vocea Rusiei scandal Basescu Ponta , #consilier