Iulian Bulai : "Ludovic Orban ar oferi mai multa stabilitate actului de guvernare. Poate am gresit in decembrie"

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 17:27
Autor: Lavinia Ionita
Iulian Bulai : "Ludovic Orban ar oferi mai multa stabilitate actului de guvernare. Poate am gresit in decembrie"
Foto/ facebook Iulian Bulai

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a declarat vineri, 16 aprilie, ca cei din Alianta l-au reevaluat pe Ludovic Orban, pe care in toamna l-au refuzat pentru functia de premier. "Poate am gresit in decembrie, cand am spus fara Ludovic", a declarat acesta pentru RFI.

Intrebat daca Ludovic Orban-premier ar fi o varianta buna pentru a depasi criza din coalitie, Iulian Bulai a raspuns: "L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban in ultimele patru luni si iti dai seama de faptul ca poate ca noi am gresit in decembrie, cand am spus fara Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experienta politica uriasa. Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: exista sincope in actul guvernarii, atunci cand puterea executiva nu este detinuta de catre aceeasi persoana care detine puterea politica in cadrul partidului cel mai mare din coalitia de guvernare care da premierul.

De asta, problema pe care o discutam nu este despre Vlad si despre USR, este despre conflictul intern din PNL si campania interna care se desfasoara in lumina Congresului PNL din toamna. De aceea, noi credem ca este important sa avem o strategie de stabilitate si de ce nu, sa vina un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul si de ce nu, chiar si premierul Orban care, in opinia noastra sau in opinia mea, sa nu zic a intregului partid, ar oferi mult mai multa stabilitate guvernarii, pentru ca nu ar mai exista aceste sincope de putere".

Vicepresedintele USR PLUS este de parere ca premierul Florin Citu a comis un act de agresiune cand l-a demis pe Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sanatatii, fara sa se consulte cu partenerii de coalitie.

El mai spune ca optiunea iesirii de la guvernare nu exista: "Decizia este unanima in randul ministrilor USR PLUS cu privire la lipsa de incredere fata de premierul Citu, dar nu exista optiunea de a iesi de la guvernare, pur si simplu, am primit acest mandat, mergem inainte, facem reforme, rezolvam aceasta criza si guvernam tara".

 Articol citit de 1901 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MacGigi
  16.04.2021, 19:42
  Hop si Bula, dupa Drula si Diamantul lui Barna :))))
  Unde i-ati gasit pe toti astia?
  A fost o tragere speciala la Loz in Plic?
  Ati cazut peste biletul "Mai trage odata"?
  vgabriel2k
  16.04.2021, 20:52
  unde s-or fi mutat aparatorii,canta la vene?
  Sa repete si ei ,la fel ca bula-i,ca paslasu,ca mosmondeanu' ca l-au reevaluat pe Orban.Da tonele de flegme vi le luati inapoi?
  Comentariu inadecvat
  matrics
  16.04.2021, 19:59
  cei 3 magnifici + 1
  Bulai, Drula și Nasui plus Diamantul artificial.
  cartophil
  16.04.2021, 18:28
  Din ce gaura a mai iesit si Bulai asta ? L-am vazut de vreo 2 x pe
  la televiziuni, o catastrofa incrancenata. N-are nimic de politician, seamana mai mult cu un contabil foarte incrancenat. Fauna USR este foarte exotica, nu se vedea asa inainte de alegeri. Romanii au ales in Parlament USR si AUR; sau s-au prostit de tot, sau nu au avut ce alege, nu le mai ramanea decat sa voteze cu Ciuma Rosie sau Ciuma Galbena. Trista soarta pe Romania.
  Stan
  16.04.2021, 21:15
  Tot e bine că nu-i hoț si crede ce spune,...
  ...așa că oricum, e răul mai mic.
  Impio
  16.04.2021, 20:00
  Ce mai întrebi din ce gaură a ieșit...?
  Nu se vede bine ce față de spate are ?
  Gigi Contra
  16.04.2021, 18:18
  USR a gresit cand l-a pus pe Barna in frunte
  Cu Nicusor Dan aveau un singur lucru in cap: administratie corecta si responsabila. De can cu Barna, au adoptat aere "ioropene": atitudini pro-gay, pro-minoritati, anti-nationale, politicianisme de mahala s.a.
  Alooo
  16.04.2021, 18:01
  Alooo...pai aia se stie
  Lucovid e mai vulpoi, mai uotz...Mai politician...Cartu nu e politician...El e tipul corect, punctual, soarece de birou...
  vgabriel2k
  16.04.2021, 20:47
  bula-i mereu actual,da' asta e doar o copie ieftina ,n-are
  inteligenta proprie.