Iordache e scos unicul tap ispasitor. Europarlamentar PSD: Grindeanu e un politician cu bune intentii

Marti, 07 Februarie 2017, ora 15:35
3945 citiri
Iordache e scos unicul tap ispasitor. Europarlamentar PSD: Grindeanu e un politician cu bune intentii
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan se declara de partea manifestantilor din Piata Victoriei, afirmand ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue. El spune ca modificarile la codurile penale au fost facute pe ascuns, fara a fi explicate nimanui niciodata, nici macar celor din PSD, nici macar celor din guvern si ca nu intelege "ce a urmarit ministrul Justitiei prin secretomania" privind OUG 13.

Catalin Ivan a spus la RFI ca "nemultumirile si ingrijorarile oamenilor din strada sunt reale".

Europarlamentarul PSD afirma ca problema a aparut de la o discutie care trebuia sa fie una tehnica, despre modificari pe care trebuia sa le faca orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru ca asa cerea Curtea Constitutionala, numai ca acestea nu au fost comunicate si explicate.

"Problema a aparut de la o discutie care trebuia sa fie una tehnica, despre niste modificari pe care trebuia sa le faca orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru ca asa cerea Curtea Constitutionala, dar niste modificari care nu au fost explicate nimanui niciodata, nici macar celor din PSD, nici macar celor din guvern. A fost facut intr-un mod ciudat, pe ascuns.

Nu inteleg ce a urmarit ministrul Justitiei prin lipsa asta de comunicare si secretomania asta in jurul ordonantelor, pentru ca, daca vorbiti cu juristi, si nu cu juristi din PSD, ci juristi fara culoare politica, avocati, judecatori, veti vedea ca textul ordonantelor este unul bun si Romania are nevoie de aceste ordonante.

Trebuiau trimise in Parlament, trebuiau dezbatute in Parlament si de acolo sa iasa un text pe care sa lucreze toate partidele politice", spune Ivan.

Intrebat, la RFI, ce-ar trebui sa invete PSD din aceste evenimente din ultimele zile, Catalin Ivan a spus ca orice partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie sa inteleaga ca lucrurile trebuie facute transparent si este nevoie de dezbatere publica, de informarea cetatenilor. El a mai spus ca acum toti "platesc foarte scump o initiativa a unui singur membru al cabinetului Grindeanu".

"Eu cred ca e o lectie pe care PSD-ul a invatat-o, o lectie dura, pentru ca, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a stiut de textul acestei ordonante, nici chiar colegii din guvern ai domnului Florin Iordache nu au stiut. Eu cred ca platim toti foarte scump o initiativa a unui singur membru al cabinetului Grindeanu.

Daca ne uitam pe masurile pe care acest cabinet le-a luat in acest scurt timp, doar trei saptamani de cand a fost investit, veti vedea ca este un guvern cu performante, un guvern care respecta toate angajamentele pe care ni le-am luat in campania electorala.

Este pacat ca premierul Grindeanu, un politician tanar, foarte ambitios si foarte bine pregatit si cu bune intentii, este pus acum in aceasta situatie: sa treaca printr-o motiune de cenzura, sa fie oamenii in strada cerandu-i demisia, eu cred ca este un lucru nemeritat", a mai declarat Ivan.

El a mai spus ca faptul ca PSD isi asuma raspunderea pe un lucru despre care nu a stiut nu este corect, dar pana la urma este vina partidului pentru ca "a fost o greseala de comunicare si de procedura".

"Sigur ca protestatarii au dreptate. Daca un lucru nu este explicat nu poate fi inteles, daca nu este inteles, nu poate fi sustinut...

Presedintele PSD a anuntat deja ca niciun membru PSD nu a avut acces la ministrul Justitiei si nu s-a discutat cu nimeni din partid despre aceste ordonante. Acum faptul ca PSD isi asuma raspunderea pe un lucru despre care nu a stiut nu este corect, dar pana la urma este vina partidului, pentru ca acest cabinet a rezultat dintr-o majoritate pe care PSD o are cu ALDE in Parlament.

A fost o greseala de comunicare si de procedura, nu de continut...", a mai afirmat europarlamentarul PSD.

Reactia lui Catalin Ivan vine in contextul in care tot mai multe voci din PSD incearca sa il indice pe ministrul Justitiei drept singurul vinovat pentru situatia creata de adoptarea pe furis a ordonantei 13 prin care se incerca modificarea Codurilor Penale in favoarea mai multor politicieni cu probleme penale, printre care si Liviu Dragnea. Cu toate acestea, amintim ca atat liderul PSD Liviu Dragnea, cat si premierul Sorin Grindeanu au insistat saptamana trecuta cu fiecare aparitie ca se merge inainte cu ordonanta.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Catalin Ivan OUG 13, #Catalin Ivan ordonanta Iordache, #Catalin Ivan guvern Grindeanu , #europarlamentar