Ionel Dancă susține că Biroul Executiv al PNL nu-l poate propune pe Cîțu ca premier. „Păcat că de problemele grave ale ţării se ocupă o adunătură de amatori politici”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 12:49
3912 citiri
Ionel Dancă susține că Biroul Executiv al PNL nu-l poate propune pe Cîțu ca premier. „Păcat că de problemele grave ale ţării se ocupă o adunătură de amatori politici”
Ionel Dancă a fost purtătorul de cuvânt al PNL FOTO Facebook/ Ionel Dancă

Deputatul PNL Ionel Dancă a transmis vineri, 8 octombrie, că liberalii trebuie să aleagă candidatul pentru funcţia de prim-ministru prin vot în Consiliul Naţional al partidului.

Liberalul a mai spus că actuala conducere ia decizii "pe picior", care nu respectă prevederile statutare.

Biroul Executiv al PNL a decis, joi seara, în unanimitate, ca Florin Cîţu să fie propunerea pentru Biroul Politic Naţional al partidului pentru funcţia de prim-ministru cu care liberalii vor merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. BPN al PNL urmează să se reunească luni în şedinţă.

"Problemele ţării sunt grave, grave de tot şi trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieşire din criză după înlăturarea lui Ludovic Orban de la preşedinţia partidului. Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare privind propunerea PNL de prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Naţional Liberal este în degringoladă totală. Preşedintele României a spus bine că propunerea PNL de prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noştri nu ştiu să citească statutul sau nu au niciun respect pentru statut şi legi, ceea ce au arătat şi la ultimul Congres PNL", a scris Dancă, vineri, pe Facebook.

El a precizat că, potrivit Statutului PNL, Biroul Executiv propune candidatul partidului la funcţia de prim-ministru, iar Biroul Politic Naţional propune Consiliului Naţional persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului. Ulterior, Consiliul Naţional alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcţia de prim-ministru, a menţionat Dancă.

"Prin urmare, ţinând cont de prevederile Statutului PNL şi având în vedere afirmaţia preşedintelui României că propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru se decide în forurile statutare ale partidului, Partidul Naţional Liberal trebuie să aleagă candidatul pentru funcţia de prim-ministru prin vot în Consiliul Naţional al partidului", a evidenţiat deputatul.

Potrivit acestuia, ultima decizie a Consiliului Naţional al PNL privind propunerea de prim-ministru l-a vizat pe Ludovic Orban şi nu a fost schimbată.

"Este păcat că am ajuns aici şi de problemele grave ale ţării se ocupă o adunătură de amatori politici care nu ştiu politică şi Statutul PNL, în timp ce soluţia pentru ieşirea din criză şi refacerea Guvernului este deja la îndemâna Partidului Naţional Liberal: Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcţia de prim-ministru votată în Consiliul Naţional PNL", a transmis Ionel Dancă.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, luni, la Palatul Cotroceni, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#PNL, #ionel danca, #Florin Citu, #Ludovic Orban , #stiri politice