Iohannis a promulgat legea care le interzice parlamentarilor sa conduca firme

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 21:53 3156 citiri
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care stabileste ca parlamentarii nu pot avea functii de conducere in societati care desfasoara activitati comerciale.

Deputatii si senatorii sunt incompatibili cu exercitarea functiilor de presedinte, vicepresedinte, director, administrator, membru al CA sau cenzor la societatile reglementate de Legea 31/1990 care desfasoara "efectiv" activitati comerciale, potrivit unei legi.

"Calitatea de deputat si senator este incompatibila cu exercitarea urmatoarelor functii sau calitati: functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile reglementate de Legea nr. 31/1990, care desfasoara sistematic si efectiv activitati comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare si la institutiile publice", se arata in Legea pentru modificarea art.82 alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News