Ioana Mihaila a prezentat raportul deceselor de COVID in plenul Camerei Deputatilor. Urmeaza dezbateri VIDEO

Luni, 17 Mai 2021, ora 16:30
2338 citiri
Ioana Mihaila a prezentat raportul deceselor de COVID in plenul Camerei Deputatilor. Urmeaza dezbateri VIDEO
Ioana Mihaila este secretar de stta in Ministerul Sanatatii FOTO Facebook/ Ioana Mihaila

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a prezentat luni, in plenul Camerei Deputatilor, raportul Comisiei privind diferentele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

Miercurea trecuta, Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihaila in plen, in urma unei solicitari facute de deputatii PSD.

Tema de dezbatere este "Prezentarea Raportului preliminar intocmit de Ministerul Sanatatii privind raportarea deceselor COVID-19 si de clarificare a diferentelor dintre sistemele de raportare".

Joi, ministrul Sanatatii a anuntat ca va prezenta in Parlament raportul Comisiei privind diferentele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, mentionand ca este "un act de transparenta si de responsabilitate".

"Cred ca aceasta solicitare a Parlamentului este bine-venita, este un act de transparenta si de responsabilitate acela de a prezenta datele, pe care vi le-am furnizat si dumneavoastra, in fata celor alesi. (...) Voi merge", a precizat ministrul.

Mihaila a adaugat ca tot un act de responsabilitate este si acela ca parlamentarii sa "nu politizeze" niciun aspect al evolutiei pandemiei de COVID-19.

"Dar, de asemenea, este un act de responsabilitate a celor alesi sa nu politizeze niciun aspect al evolutiei pandemiei", a sustinut ministrul Sanatatii.

Ioana Mihaila a sustinut ca au existat diferente de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, de la inceputul pandemiei si pana in acest moment, care au la baza "birocratia" si utilizarea de catre spitale a "diferite tipuri de raportare".

Decesele persoanelor cu COVID-19 raportate in platforma alerte.ms.ro sunt cu 13% mai numeroase decat cele din evidentele Institutului National de Statistica, releva raportul comisiei. Potrivit acestuia, dubla raportare, pe principii diferite, atrage dupa sine "confuzii, implica eforturi aditionale" de validare a datelor si "consum de resurse".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Raport decese covid, #Ioana Mihaila, #plenul parlamentului , #stiri politice